Galatasaray'ın UEFA'dan men cezası alması hakkında LigRadyo'dan Mehmet Ayan'a değerlendiren Galatasaray'ın eski yönetici Fatih Altaylı önemli açıklamalarda bulundu.

Altaylı, Galatasaray'ın büyüyen borcunun kaynağını Özhan Canaydın dönemine bağlarken, kendi yönetimlerinin $12M borç ile Canaydın yönetimine devrettiğini, borcun son 10 yılda aşırı büyüdüğünü belirtti.

"Galatasaray mevcut zararını azaltması gerekirken nasıl olsa ceza alacağız diye aynen devam etmiş" diyen Altaylı, "Tasarruf yapman gereken yerde sen gidip bir de futbolculara ileri tarihli bedeli artan sözleşmeler yapıyorsun. Mantık ne?" dedi.

"BİLEKLİK İŞİNDE YOLSUZLUK"
Mevcut yönetime de yüklenen Fath Altaylı, "20 yıl geriyi araştıralım diyen yönetimin bileklik işinde yolsuzluk içinde olduğuna dair haberler çıkıyor. Rezalet. Bu bileklik işindeki rezalet umarım doğru değildir, doğru çıkmaz" diye konuştu.

"ASIL KABAHATLİ ALİ SAMİ YEN"
"Asıl kabahatli Ali Sami Yen galiba" diyerek sözlerini sürdüren Fatih Altaylı, "Böyle bir kulüp kurmasaydı böyle borçlar olmayacaktı. Böyle bir salaklık olabilir mi?
Bakın biz o zaman Özhan Canaydın'a yönetimi 12M$ borçla devrettik. Bu kulüp 10 senede 12M$'dan buraya gelmiş.

"İŞİ ZIVANADAN ÇIKARAN CANAYDIN'DIR"
Vefat ettiği için arkasından konuşmak istemiyorum ama Canaydın bizden alır almaz çok büyük paralar harcanmaya başladı.
Ünal Aysal geldiğinde yıllık stadyum geliri 10M TL olan kulüp yıllık 60M$ gelire ulaştı.
Galatasaray'da işi zıvanadan çıkaran Özhan Canaydın'dır. Büyük bir harcama, sıfır sportif başarı.
Bu olanlar konusunda bugünkü yönetim de aklanmaz, bizim dönemimiz olmadı diye" dedi.
Dursun Özbek ile başkan olmadan önce görüştüğünün altını çizen Altaylı, "Bize dedi ki 6 ayda düzlüğe çıkaracağız kulübü. Hani nerde? Galatasaray'da artık borç öyle başkanların parası ile düzelecek boyutta değil. Galatasaray camiasında para verebilecek insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Eskisi gibi 100 bin 200 bin olayı değil. Herşeyi bilerek gelen yönetim sürekli eskiyi eleştiriyor. O zaman neden aday oldun neden geldin yönetime?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr