Mashable’ın iddiasına göre Facebook, Haber Kaynağı ve Zaman Tüneli’nde önemli bir değişiklik için ilk çalışmalara başladı. Henüz deneysel olarak görülen bu yenilik, otomatik video oynatma özelliğini ilgilendiriyor.

Facebook içerisinde Haber Kaynağı bölümünde çok vakit geçiriyorsanız, videoların siz daha oynatmadan sessiz bir şekilde tıpkı GIF dosyaları gibi oynadığını fark etmişsinizdir. Oldukça kullanışlı olan bu özellik, önümüzdeki günlerde değişebilir.
Mevcut kullanımda videolar Haber Kaynağı’nda karşınıza çıktığında harekete başlıyor, kaydırmaya devam ederseniz videolar duruyor. Eğer üzerine dokunursanız, kaldığı yerden ancak bu sefer sesli olarak devam ediyor. Eğer bu özelliğin veri kullanımından rahatsız olursanız kapatmanız mümkün.
Şimdilerde ise deneysel olarak bazı Facebook kullanıcılarında otomatik video oynatma özelliğinin sesli olarak çalıştığı bilgisi paylaşılıyor. Eğer telefonunuzda sessiz mod aktif değilse, videolar karşınıza çıktığında otomatik olarak sesli bir şekilde oynamaya başlıyor. Özellik istendiği takdirde kapatılabiliyor ancak varsayılan olarak bu şekilde çalışıyor.
Otomatik oynatma özelliği videoya hızlı bir şekilde ulaşmak isteyen kullanıcılar için faydalı olabilir. Ancak bazı durumlarda rahatsız edici de olabilir. Facebook tam olarak bu noktada bir geri bildirim toplamak amacıyla sadece belirli kullanıcılarda bu özelliği test ediyor. Test grubu Avustralya’dan seçilmiş durumda. Bu bilgi resmi olarak Facebook tarafından paylaşılıyor.

ZTE Axon Max 2 modeli görüldü!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr