Geçen yıl Kasım ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook hesaplarında terör örgütü IŞİD'i öven paylaşımlarda bulundukları iddia edilen Murat Zafer C., Agah Ş., Ümit E. ve Muhammet K.'nın Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına devam edildi. 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'toplumu alenen kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından 7'şer yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklardan Murat Zafer C., "Ben paylaşımlarımı propaganda amacıyla değil, dini şeyler paylaşmak amacıyla yaptım. Suçsuzum" dedi.

Agah Ş. ise, "Vatanımı milletimi çok seviyorum. Bununla gurur duyuyorum. Bu vatana canım feda olsun" diye konuştu. Sanıklardan Ümit E. ve Muhammet K. da hiçbir örgütün terör eylemlerini desteklemediklerini, böyle bir şeyle suçlandıkları için utanç duyduklarını söyleyerek beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçunu işledikleri gerekçesiyle  sanıklardan Murat Zafer C.'ye 1 yıl, Agah Ş.'ye 10 ay, Ümit E.'ye bu suçtan 10 ay, 'Atatürk'ün hatırasına hakaret' suçundan da 10 ay olmak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, diğer sanık Muhammet K.'nın ise beraatını kararlaştırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr