Sosyal medya platformları arasında en geniş kullanıcı ve ziyaretçi kitlesine sahip olan Facebook, şimdilerde adından sıkça söz ettiren özellikle 3 aylık ücretsiz kullanım imkanı sunarak bir dönem gündeme gelmiş olan Spotify ile birşeyler yapıyor. Facebook ve Spotify şarkı, albüm ve playlist paylaşımlarını daha hızlı ve aktif bir hale getirmeye çalışırken, aynı zamanda son derece kolay ve son kullanıcı faktörüne indirgenmiş bir yenilik ile meşgul.
Spotify ile albümlerin, listelerin ve şarkıların messenger üzerinden paylaşılabilmesi noktasındaki bu girişim, halen tamamlanmış değil.


Bilindiği üzere Spotify geçtiğimiz aylarda 3 aylık ücretsiz kullanım avantajı ile hayli kullanıcı kitlesi edinmiş, tüm sosyal medya platformlarında da gündemi meşgul etmişti. Hatta geçenlerde sizlerle paylaştığımız Spotify’ın eski mühendislerinin hazırladığı uygulama ile de Spotify’dan bahsetmiştik.
Facebook ve Spotify, bahsi geçen güncelleme ve entegrasyon ile beraber mobil ve masaüstü versiyonlarda içeriklerin kolayca paylaşılıp tavsiye ve önerilerde bulunulmasına olanak sağlayacaklar. Hem kullanım hem de etkileşim açısından oldukça mantıklı olarak düşünülen bu gelişmeyi bizlerde sizlerle paylaşıyor olacağız. Önümüzdeki günlerde aktif olması beklenen güncellemenin de beraberinde başka ilave ve eklentileri getirmesi bekleniyor. Ayrıca Spotify’ın arayüzünün de önümüzdeki günlerde değiştirilerek, son kullanıcı faktörüne daha uyarlı başka bir arayüze geçeceği de gelen sızıntılar arasında.

Night Shift ayar menüsü iOS 9.3 Beta 5 sürümünde görüldü!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr