Eyüp’te işletmelere değer katacak bir proje hayata geçiyor. Eyüp Belediyesi ve Eczacıbaşı Profesyonel, ilçede bulunan işletmelerin hijyen durumlarını denetleyecek Hijyende Mükemmellik projesini uygulamaya koydu. Ev dışı noktaların hijyen standartlarını artırmayı amaçlayan “Hijyende Mükemmellik” projesi ile Eyüp’te bulunan işletmelere eğitimler verilecek, periyodik denetimler gerçekleştirilecek ve denetimleri başarılı geçen işletmelere güvenilirliğin simgesi “Hijyende Mükemmellik” sertifikası verilecek. Bu projeyle restoranlarda hijyen güvenliği sağlanması hedefleniyor.

Eyüp Belediyesi ve Eczacıbaşı Profesyonel, işletmelere hijyen konusunda danışmanlık ve denetim hizmeti sunarak “Hijyende Mükemmellik” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında bulunan denetim, takip ve koruma aşamaları ile işletmelerde üç adımda kusursuz hijyen sağlanması amaçlanıyor. Eczacıbaşı Profesyonel Akademi tarafından verilen hizmet sonrasında işletmeler, “Hijyende Mükemmellik” sertifikası almaya hak kazanacak.

Projenin anlatıldığı Eyüp Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; “Eyüp’te bulunan işletmelerin hijyen kuralları içinde üretim yapması bizim için çok önemli. Bu konuda düzenli denetimler yapıyoruz. Ancak işletmelerimizi ileri bir aşamaya taşımak için sektöründe lider Eczacıbaşı Profesyonel ile işbirliğine gittik. Bundan sonra semtimizde Hijyende Mükemmellik tabelası olan hijyen standartları yüksek işletmelerde güvenle gıda tüketebileceksiniz” dedi.

Restoran tercihinde yüzde 68 ile temizlik etkili

İşletmelerde hijyen standartlarını yükseltirken, son tüketicide de hijyen bilincini artırmak için harekete geçtiklerini belirten Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu;” “Çözüm ortağı olma hedefimiz ile tüketicilerin restoran seçiminde beklentilerini ortaya koyan ve işletmelere rehberlik eden bir araştırma gerçekleştirdik. Araştırma sonucuna göre ev dışında yemek yiyen tüketicilerin yüzde 68’i restoran seçiminde birinci sırada ‘temizlik’ diyor. Biz de Eczacıbaşı Profesyonel olarak işletmelere fayda sağlayacak hem de son kullanıcıların memnuniyetlerini üst seviyelere çıkaracak Hijyende Mükemmellik projesini geliştirdik. Projeye dahil olacak işletme sahipleri Eczacıbaşı Profesyonel ile hizmet kalitelerini yukarı taşıyacak ve sektörlerinde fark yaratacaklar” dedi.

Hijyende Mükemmellik sertifikasına sahip işletmeler tercih sebebi olacak

Bu proje ile tüketicilerin hijyen güvenliğini sağlanırken, işletmelerde tasarruflu ve etkili hijyen yöntemlerinin anlatılmasıyla hijyende sürekliliğin sağlanması amaçlanıyor.

Ev dışı noktalarda müşteri memnuniyetini sağlamanın hijyenle mümkün olduğunu belirten Eczacıbaşı Profesyonel Genel Müdürü Melike Koçoğlu; “Yine yaptığımız araştırma gösteriyor ki, Türkiye’deki tüketicilerin yaş ortalaması yükseldikçe yüzde 80’e yakın bir oranda, ev dışında yemek yiyeceği yeri seçerken önce işletmenin hijyenini daha sonra da çatal bıçak temizliğine dikkat ediyor. Eczacıbaşı Profesyonel olarak biz de Hijyende Mükemmellik projemiz ile işletmelerin hijyen seviyelerini üst standartlarda tutarak tüketicilerin de memnuniyetlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Hijyende Mükemmellik için: Denetim, takip ve koruma

Ramazan ayında ev dışında yemek yiyeceklere hijyenik bir ortam sunmayı hedefleyen Eyüp Belediyesi, Eczacıbaşı Profesyonel Akademi desteği ile denetim ve eğitim çalışmalarına başlıyor. “Hijyende Mükemmellik” projesi kapsamında belirlenen işletmeler Eczacıbaşı Profesyonel Akademi’nin uzmanları tarafından incelenerek, geliştirilmesi gereken alanları belirleyecek ve bu doğrultuda eğitim çalışmaları gerçekleştirecek. Hijyende sürekliliği amaçlayan projenin sonuçları işletmeler tarafından internet üzerinden takip edilebilecek. “Hijyende Mükemmellik” sertifikası almaya hak kazanan işletmelerin listesi tüketiciler ile güncel olarak paylaşılacak.

Projeye katılan işletmelere hijyen için doğru uygulama yöntemleri sunan “Hijyende Mükemmellik” ile işletmeler sürdürülebilir hijyen konusunda fark yaratacak. Ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösteren işletmeler “Hijyende Mükemmellik” hizmetlerinden faydalanmak ve sertifika sahibi olmak için Eczacıbaşı Profesyonel ve Eyüp Belediyesi’ne başvuruda bulunabiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr