VAN'ın Çatak İlçesi'nde yaşayan 15 yaşındaki Eylem Berge 9 yıldır böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyor. Doku uyuşmazlığı nedeniyle anne ve babasının böbreği de nakledilemeyen Berge, haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda kalıyor. Berge'nin tek hayali ise yeniden sağlığına kavuşarak yarım bıraktığı eğitimini tamamlayıp gelecekte doktor olmak.

Van'a 115 kilometre uzaklıktaki Bilgi Mahallesi'nde yaşayan 10 kişilik Berge ailesinin 15 yaşındaki kızları Eylem Berge'ye 2007 yılında yüksek tansiyona bağlı olarak böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Böbrekleri tamamen iflas eden Berge, yılda 1 kez Ankara, 3 ayda bir Malatya ve haftanın 3 günü de Çatak Devlet Hastanesi'nde diyalize giriyor. Eylem Berge, hastalığının ilerlemesinden dolayı okulunu da 8'inci sınıfta yarım bırakmak zorunda kaldı. Hayatının büyük kısmını hastanede geçirmek zorunda kalan Berge, bu süre içinde bol bol kitap okudu. 
TEK HAYALİ YENİDEN OKULA GİTMEK

Kullandığı ilaç ve diyalizle hayatta tutunan Eylem Berge, büyük bir umutla kendisine uygun bir böbrek bekliyor. Hayırseverlerden yardım bekleyen Eylem Berge, sağlığına kavuşacağı günü dört gözle beklerken en büyük hayali ise yeniden okula gitmek. Büyüyünce doktor olmak istediğini söyleyen Berge, "8'inci sınıfa kadar okuyabildim. Haftanın 3 günü diyalize girdiğim için okula devam edemedim. Biran önce sağlığıma kavuşmak yeniden okula gitmek istiyorum" dedi.

ANNE VE BABANIN BÖBREĞİ UYMADI

Kızına eşiyle birlikte böbreğini vermek istediğini belirten baba İskender Berge, doku uyuşmazlığı olduğu için nakil yapılamadığını söyledi. Baba Berge,"9 yıldır Eylem'in rahatsızlığıyla eşim ve 7 çocuğumla ilgileniyoruz. Tüm çabalarımıza rağmen elimizden hiç bir şey gelmedi. Kızım her geçen gün gözlerimizin önünde eriyor. Ben ve eşimin börekleri uymadı diğer çocuklarımında yaşı tutmuyor. Hayır severlerden yardım bekliyoruz. Ya da bizim gibi aileler varsa takas etmeyi de istiyoruz" dedi.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr