Livaneli, Feryal Öney ve Vedat Yıldırım, ‘Yiğidim Aslanım’, ‘Ey Özgürlük’, ‘Uyu Deme Uyuyamam’ adlı unutulmaz ezgileriyle gazetemize destek verdi.

Okurlarımızın başlattığı gece nöbetinde, önceki gün, Zülfü Livaneli ve Kardeş Türküler’in müzik şöleni vardı. Livaneli, Feryal Öney ve Vedat Yıldırım, ‘Yiğidim Aslanım’, ‘Ey Özgürlük’, ‘Uyu Deme Uyuyamam’ adlı unutulmaz ezgileri, bahçede toplanan kalabalıkla birlikte söyledi. Kardeş Türküler’in solisti Vedat Yıldırım, Metin Altıok’un ‘Kimliksiz Ölüler’ şiirinden besteledikleri şarkıyı Zazaca seslendirdi. Konseri, operasyonda gözaltına alınan yazarımız Hikmet Çetinkaya, Muhasebe Müdürümüz Günseli Özaltay ile yazarımız Tayfun Atay ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Nebil Özgentürk de izledi. Şarkı aralarında, “Özgür basın susturulamaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla, Cumhuriyet’i sindirme operasyonu protesto edildi.

‘Dostlar buluşması’

Zülfü Livaneli, şarkılara geçmeden önce şunları söyledi: “Bu bir konser değil, dostlar buluşması. Mikrofonsuz, ses düzensiz. Ama biliyoruz ki burada bizim büyük bir koromuz var. Atatürk’ün adını verdiği gazetenin önünde, Atatürkçü çizgiden hiç ayrılmamış, insan haklarından, demokrasiden sapmamış arkadaşlarımızla dayanışma için buradayız. Mustafa Kemal, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı ve bütün kaybettiğimiz insanlar için ‘Yiğidim aslanım burda yatıyor’u söyleyeceğiz. Şu anda sahnede olan Cumhuriyetçiler, aynı şarkıdaki gibi ne bir haram yediler, ne cana kıydılar, aslanlar gibi gazetecilik yaptılar.”

Nöbetin nabzı

Öğrenci Kolektifi üyeleri, gece nöbetlerinin daimi üyeleri. Kolektiften Uğur Cucu, “Türkiye’nin en ilerici, aydın gazetesi Cumhuriyet gazetesidir. Bu dayanışmayı biz Gezi’de de görmüştük. Sonuna kadar haklı olduğumuz bir dava” dedi. CHP Kartal Gençlik Kolları “Yaşasın Cumhuriyet’ pankartıyla geldi. Başkanları Uğur Temel, yedi gündür gazetemizin önünde nöbet tuttuklarını belirterek, basın özgürlüğü ve demokratik Türkiye için mücadele edeceklerini kaydetti. Şişli CHP İlçe Örgütü’nden Mamut Aytaç ise “Burada bir ‘kaleyi savunma refleksi’ var. Cumhuriyet yoksa bizim sesimiz de yok. Cumhuriyet için gelin canlar bir olalım” dedi.

‘Komünist Başkan’dan ziyaret

Ovacık Belediyesi’nin ‘komünist’ başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, önceki gün akşam, gazetemize dayanışma ziyareti gerçekleştirdi. Bahçede, “Faşizme karşı omuza omuza” sloganlarıyla karşılanan Maçoğlu, gazetemiz çalışanlarının ve okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çocukluğundan beri Cumhuriyet okuru olduğunu belirten Fatih Maçoğlu, şöyle konuştu: “Hakikaten Cumhuriyet gazetesi okumak bilimi okumaktı, ileriyi görmekti. Arkadaşlarımıza, halk diliyle söylemek gerekirse, ‘hava atardık.’ Cumhuriyet gazetesini koltuğumuzun altında taşırdık. Türkiye’de bu hissiyata ve bilime inanan birçok genç var. Burada olmak, bu coşkuyu görmek çok güzel. Bu kadar baskıya rağmen insanlar Cumhuriyet gazetesine sahip çıkıyor. Bu dayanışma bizi heyecanlandırıyor. Bizim gibi sosyalistler, bu tür şeyleri gördüğünde umutlanmaya başlar.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr