Antalya'da tercümanlık yapan 38 yaşındaki Elif Lidia Şolopa, geçen Ocak ayında bir yakını aracılığıyla reklam sektöründe çalışan A.M. ile tanıştı. A.M., bir süre arkadaşlık ettiği Şolopa'ya evlilik teklifinde bulundu. Elif Lidia Şolopa, evlilik için erken olduğunu ve birbirlerini daha iyi tanımaları gerektiğini söyledi. Ancak A.M., evlilik konusunda sürekli baskı yapınca, Şolopa bu kez teklifi reddetti.



Bunun üzerine A.M., iddiaya göre Elif Lidia Şolopa'nın İzmir'de bulunduğu 17 Mayıs'ta, Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'ndeki otoparkta bulunan 07 EJK 77 kapalı kasa minibüsünü, yedek anahtarı kullanarak çaldı. Şolopa, A.M'yi arayarak aracını geri getirmesini istedi. Olumsuz yanıt veren, A.M., aracı yakacağını belirtti. Bunun üzerine Şolopa, İzmir'de polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
Kadının şikayeti üzerine harekete çeken Antalya polisi, aracı Döşemealtı İlçesi'nde bir arazide yakılmış halde buldu. Polis, olayla ilgili A.M.'yi gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.M. serbest bırakıldı.

A.M.'den şikayetçi olduğunu vurgulayan Elif Lidia Şolopa, "Teklifine 'hayır' dediğim anda gerçek yüzünü gördüm. Şimdi binlerce kez şükrediyorum ki evlenmedim. Doğru kararı almışım. Yaşadığım, kadına şiddetin farklı bir yöntemi. Kadını zorlama ve istediği yerine getirilmediği anda böyle bir şey, ceza yöntemi olmuş oldu" dedi.

Şolopa, A.M. hakkında hırsızlık, mala zarar verme ve güveni suiistimal suçlarından dava açıldığını belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr