Yüksekova’da PKK’lilerin kazdığı hendek ve barikatları temizlemek için geçen 13 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağında, Güngör Mahallesi'ndeki evlerini terk etmeyen 6 çocuk babası Musa Vural ve oğlu Cemal Vural'dan haber alınamıyor. Anne Hanife Vural, 6 aydır oğlu ve torunundan haber alamadıklarını, perişan durumda olduklarını söyledi. Sokağa çıkma yasağı olduğu dönemde evlerini terk etmediklerini, fakat güvenlik güçlerinin gelip kendilerinden evlerini boşaltmalarını istediklerini belirten Hanife Vural, şöyle konuştu:

"ÇOCUKLARIM ÖLÜ MÜ DİRİ Mİ?, BİZE HABER VERİLMİYOR"

"Ben de çocuklarımla birlikte evi terk ettim. Bir süre ilçedeki okula yerleştik. Fakat oğlum Musa ve torunum Cemal 'evde kalacağız askerler evi arayıp gidecekler' deyip evde kaldılar. Bir daha da kendilerine ulaşamadık. 6 aydır onlara ulaşamıyoruz. Erzurum’a DNA testi için iki defa gittik, bugün değil yarın belli olur diye 6 aydır çıkacak sonucu bekliyoruz. Evimiz 6 aydır taziye evi gibi. Çocuklarım ölü mü diri mi? Bize hiç bir bilgi verilmiyor. Tek istediğim biran önce haber almak. Perişan durumdayız."

Musa Vural'ın eşi Hemail Vural ise, "Operasyon sırasında evimizden çıkmadık. Operasyonlar mahalleye gelince bizim tahliye olmamızı istediler. Eşim ve oğlum evimiz yıkılmasın diye evimizden çıkmadı. 'Devlet evde olduğumuzu bilsin' diyerek evden ayrılmadılar. 6 aydır bir haber, bir telefon dahi alamadık. 10 gün okulda kaldık operasyon bitti eve geldiğimizde evimiz yakılmış, yıkılmış ne eşimden ne de oğlumdan bir iz var" diye konuştu.

İlçede halen gece 23.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr