Evlendirme programlardan birine katılan ve geçtiğimiz aylarda kavga ederek ayrılan damat adayı C.H. de stüdyolarda dönen dolapları anlattı. Damat adayı, her şeyin bir kurgu olduğunu, talip çıkmaları karşılığında haftalık ücret aldıklarını söyledi. İşte ismini vermek istemeyen damat adayının iddiaları:

HEPSİ SENARYO
“Orada bir senaryo var ve ben de buna alet oldum. Bana ‘Şu kıza talip çıkacaksın’ dediler. Söyleneni yaptım. Bir ay boyunca üç kızla ismim duyuldu. Oradaki bazı insanlar gerçekten eş arıyor. Bazıları ise bu işten para alıyor. Bunu yapımcılar açıktan değil de ‘masraflarınızı karşılıyoruz, harçlık olsun’ diyerek yapıyorlar. Bu bir kurgu. Bugün ‘Sen N. ile aşk yaşa’ diyorlar, ertesi gün de kavga edilmesini istiyorlar. İnsanları kandırıyorlar. M. ve B. vardı mesela. İnsanlar arkalarından dua ediyorlardı. Ama B. gerçek hayatta benim bir arkadaşımla beraber. Stüdyoda oyun oynuyor. Üç yıl boyunca evlenmeye gelip orada oturanlar var. Bir insan bu sürede ne yer, ne içer, nasıl geçinir? Sorgulayan yok.


DIŞARIDAN GELEN BİLMİYOR
Cast ajanslarından gelen adaylar var mı bilmiyorum. Hepsi de normal vatandaş. Programda gerçekten evlenenler de oluyor. Dışarıdan gelen kızlar, bilmiyor senaryonun döndüğünü. Ben damat adayı olarak kullanıyorum ve gönderiyorum. Eğer loca içerisindeki bir kişi, oradaki başka birine talip çıkıyorsa bilin ki o düşen reytingi yükseltme operasyonudur. Bu sıra hep locadan birbirine talip çıkıyorlar. Konu aynı. Annem istemedi diyor bırakıyorlar.

HERKESİN ÜCRETİ VAR
Kanal bana ‘Bununla aşk yaşa’ dedi. Madem parayla çalışıyorum daha yüksek bir meblağ istedim. Onlar da o kadar veremeyiz dediler. Ben de programı bitirdim. Herkesin bir ücreti var. Kanal gelin adayı B.’yi şoför gönderip evinden alıyor. Televizyon programı bittikten sonra da bırakıyor. Öyle anlaşmış. Aldığı haftalık 750 lira. Kimi haftada 500 lira alıyor, kimi ayda 3 bin 500 lira. Geçen bir alışveriş merkezinde damat adayı M. ile karşılaştım. ‘Kanka beni ajans gönderdi 9 bin lira alıyorum, evimin kirasını çıkarıyorum, iki depo benzin veriyorlar’ dedi. Ben açıkçası bu kadar vereceklerine inanmıyorum. Öyleyse bana niye program sonuna kadar 5 bin lira vermediler. Mesela VTR çekiyorlar. S ile A’yı Kapadokya’ya, M. ile B’ye Bandırma’ya götürdüler. Sürpriz yapıyorlar yalandan. Hepsi reyting için.”

TEPKİ ÇIĞ GİBİ
Mehmet Şahin: Bu rezaleti RTÜK’e iki defa şikayet ettim. Hangi kanalı çevirseniz karşınıza çıkıyorlar. Kırmızılı kız bir senedir orada. Utanç verici bir durum. Dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Hikmet Akçam: Mutlaka Türk halkının ve gençlerin okuması gereken değerli bir yazı, ve de çok doğru ve yerinde bir tespitler yapmışsınız. Allah yardımcınız olsun.
Sevim Görkan: Artık mide bulandıran seviyeye ulaşan bir konu. İnşallah gereği yapılır.
Alper Genç: Hem felaket hem de Rezalet! En mukaddes müesseseye kast etmek bu.
Selim Kaplan: Başörtüyü resmen kullanıyorlar.
Sühendan Ersoy: İbretle, hayretle izliyorum.
Elif Derya Keseci: RTÜK’e şikayet oluyor neden kapatılmıyor?
Mehmet Ali Buluç: Farzı tarz yapmışlar, sokaklarda farklı bir şey görmüyoruz.
Kadınlar için olumsuz imaj
Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu: Ben baştan beri karşıyım evlilik programlarına. Kadınları küçülttüğünü düşünüyorum. Kadınlar servet peşinde koşan, bunalımlı tipler olarak vurgulanıyor. Bu programlarda reyting için pek çok şeylerin organize edildiği söyleniyor. Kadınlar üzerinde kesinlikle olumsuz bir imaj çiziyor. Toplumda büyük bir dejenerasyona sebep olduğunu düşünüyorum.
Başkent Kadın Platformu Başkanı Fatma Alan: Evde olduğum zamanlarda arada bir göz atıyorum ve açıkçası katlanmakta zorlanıyorum oradaki şeylere. Bunu şöyle mantıklı görüyorum orada yaşananların gerçek hayatta bir karşılığının olduğuna çok inanmıyorum. Ancak genel anlamda gerçekmiş gibi izleniyor. Toplumun bir yansımasını da orda görüyoruz. Kadınları da yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum.
(Türkiye - Fatih Selek)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr