HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi polis tarafından basıldı. HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, " Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir" denildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri MLKP'ye yönelik 9 ilçede tespit edilen adreslere özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteği ile eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.
 
HDP, yaptığı açıklamada partinin Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın evine de basıldığını açıkladı.
 
Açıklamada özetle şöyle denildi: "Bugün sabah saatlerinde Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’ın İstanbul’daki evi güvenlik güçleri tarafından hukuksuz bir şekilde basılmıştır. Bu adres Eş Genel Başkanımızın bildirilmiş ve kullandığı ikametgahı olmasına rağmen, polis hukuksuz bir şekilde bu baskını gerçekleştirmiştir. Bu hukuksuzluğu ve fütursuzluğu asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Bu baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılmalıdır. Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler."

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da bu sabah düzenlenen operasyon kapsamında 11 yöneticisi gözaltına alınan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'nin Aksaray'daki Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Figen Yüksekdağ, kendisinin Cizre'de bulunduğu sırada aynı operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve evinde misafir olarak ağırladığı ESP Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Şahin'i gözaltına almak için İstanbul'daki evine polis tarafından baskın yapıldığını ve evinin arandığını açıkladı.

"BASILAN EVLERDEN BİRİSİ BENİM EVİMDİ"

HDP İstanbul İl Eş Başkanları ile birlikte ziyareti gerçekleştiren Figen Yüksekdağ, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bugün basılan evlerden birisi benim evimdi. İstanbul'daki ikametgah adresimdi. Sosyalist Kadın Meclisleri Sözcüsü Fadime Çelebi, aynı zamanda benim ev arkadaşım, misafirimdir, aynı evde kalıyoruz. Onu gözaltına almak için benim resmi ikametgah adresimi bastılar, hukuksuz gayrimeşru bir şekilde arama yaptılar. Baskından bu sabah İstanbul'a geldiğimde haberdar oldum. Hiçbir dayanağı, hukuki meşruiyeti yok. Tam anlamıyla bizlerin üzerinde baskı oluşturmak bir tehdit, bir saldırı atmosferi oluşturmak için düzenlenmiş bir operasyon" dedi.

"BU TAM BİR HAYDUTLUKTUR"

Figen Yüksekdağ, "ESP'ye yapılan operasyon zaten HDP'ye karşı yapılan operasyondur. Sadece bununla sınırlı tutmuyorlar kendilerini aynı zamanda HDP Eş Genel Başkanı'nın evini basıp, hukuksuz bir şekilde arama yapma haydutluğunu sergileyerek aynı zamanda başka bir saldırıya da imza atıyorlar. Bu tam bir haydutluktur. Güvenlik adı altında yapılan herşey tam bir eşkiyalığa, haydutluğa dönüşmüştür. Tam bir haydut anlayışıyla bizim üzerimizde tehdit ve baskı oluşturmak için ellerinden gelen her yöntemle Türkiye'de bir kaos rejiminin, Türkiye'yi çok daha kötü bir sürece götürecek operasyonlar sürecinin yürütücülüğünü ve uygulayıcılığını yapıyorlar" diye konuştu.

EVDE SADECE EŞİ VARDI

Öte yandan Figen Yüksekdağ, evinin yapılan baskın sırasında kendisinin bir iftar programı için Cizre'de olduğunu, evde ise sadece eşi Sedat Şenoğlu'nun bulunduğunu açıkladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr