EURO 2016'nın başlamasına sayılı günler kala, güvenlik endişeleri tavan yaptı. Alınan önlemler ve tecrübeli Fransız polisinin tedbirleriyle kontrol sağlanacağına, emniyet birimlerinden her geçen gün yeni zaafiyet itirafları geliyor.

Bunların sonuncusu başkent Paris için geldi. Kentin polis şefi Michel Cadot, şehirde taraftarların toplanacağı en önemli merkezlerden bir tanesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa Futbol Şampiyonası süresince kentlerde belli noktalarda oluşturulacak Fan Zone'larda, taraftarların toplanması ve dev ekranlardan maçları izlemesi öngörülüyordu.

ABD istihbaratı uyardı

Ancak ünlü Eiffel Kulesi'nin altındaki bölge için iptal çalışmaları başladı. ABD istihbaratı, ev sahibi ülkedeki Fan Zone'ların terör tehdidi altında bulunduğunu belirterek, vatandaşlarından buralara gitmemelerini istedi. Bunun üzerine Cadot'un içişleri bakanlığı ile gerekli yazışmalara başladığı ve kuledeki alanın iptali için sürece start verildiği ortaya çıktı.

Türk-Hırvat taraftarlara darbe

Bileti olmayan onbinlerce taraftarın umudu olan ve buralarda topluca maç seyretme keyfi yaşayacak seyirciler için kararın büyük bir darbe olduğuna dikkat çekildi. Buna göre Paris'teki maçlar sırasında, Eiffel Fan Zone'un kapanacağı belirtildi. Türkiye'nin Hırvatistan ile 12 Haziran'da Parc des Princes'te oynayacağı maç sırasında da, Türk ve Hırvat taraftarlar, tarihi mekanın gölgesinde takımlarının maçını izleme keyfinden mahrum kalacaklar.

Seine nehri taştı, Paris felç oldu

Fransa'daki sıkıntılar yetmiyormuş gibi bunlara bir yenisi de dün eklendi. Güvenlik endişeleriyle gidilen dev turnuva öncesinde dün yağan yağmur başkentte hayatı felç etti. Şehrin ortasında geçen Seine Nehri'nin taşması sonucu yollar suyla doldu. Kentte bazı dükkan ve müzeler ile pek çok metro istasyonu durağı kapatıldı. 6 metreye ulaşan nehir yüksekliği nedeniyle kentte ikinci derece alarm verildiği bildirildi. (milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr