Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, bu akşam deplasmanda İngiltere ile özel bir maçta karşı karşıya gelecek.

ÖZEL MAÇA ÖZEL TEKNOLOJİ

A Milli Takımımızın bugün İngiltere ile yapacağı hazırlık maçında gol çizgisi teknolojisi uygulanacak. İki federasyonun anlaşması sonucu ve FIFA’nın da onayıyla yapılacak bu uygulamanın yanında, Futbol Oyun Kuralları’nda 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişiklikler, Uluslararası Futbol Birliği Kurulu’ndan (IFAB) alınan özel izinle bugünkü karşılaşmada geçerli olacak.

BİR GOLÜMÜZ BİLE YOK

93 yıllık tarihinde İngiltere ile daha önce 10 kez karşılaşan A Millilerimiz, rakibi karşısında hiç galip gelemedi, tek gol bile atamadı. Beşi Türkiye, beşi İngiltere’de olmak üzere toplam 10 maçta, 8 yenilgi, 2 de beraberlik alan ay-yıldızlı ekip, toplam 31 gol yerken, İngiltere filelerini hiç havalandıramadı.

MANCHESTER'DA OLAĞANÜSTÜ HAL

Türkiye’nin İngiltere ile oynayacağı maç öncesi Ada’da adeta kırmızı alarm verildi. İngiltere’nin uzun süredir ilk kez bir milli maçı Wembley dışında bir statta oynayacak olması nedeniyle karşılaşmaya holigan akını olacağı istihbaratını alan İngiliz polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı belirtildi.

Manchester takımları arasında oynanacak derbiye nazaran çok daha büyük önlemlerin alınacağı belirtilen maç için kent merkezinde bu önlemlerin başlayacağı, atlı ve köpekli polislerin yanı sıra polis helikopterinin havada devriye atacağı ifade edildi. Ayrıca bomba imha timlerinin de olası bir olaya karşın hazırda bekletilecekleri kaydedildi.

SERDAR AZİZ YOK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Euro 2016 kadrosuna dahil ettiği Bursasporlu Serdar Aziz’in 4 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Kasık sakatlığı nedeniyle ay-yıldızlı ekibe katılamayan oyuncunun yanında ay-yıldızlı ekibin diğer stoperi Semih Kaya’nın da sakatlığı devam ediyor.

PİRİ GERİ DÖNDÜ

A Milli Takımı ve Galatasaray’da Fatih Terim ile birlikte görev yapan performans antrenörü Scott Piri, ay-yıldızlı takıma geri döndü. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in teknik ekibinde yer alan Piri, 2008’deki Avrupa Şampiyonası’nda da milli takım ile birlikte yer almıştı.

UEFA’NIN GÖZÜ GENÇLERDE

Fransa’da yapılacak EURO 2016 öncesinde araştırmalar yapan UEFA, sosyal medya ve yayın mecralarında takımları analiz ediyor. Özellikle sosyal medyada aktif olarak UEFA’nın hesapları, son olarak Türkiye’nin 3 genç yıldızını öne çıkardı. Orta sahada genç yetenekler Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup ve Hakan Çalhanoğlu, EURO 2016’nın resmi twitter hesabında parlatıldı. 3 oyuncunun turnuvada fark yaratabileceği belirtilerek, “Türkiye’nin en potansiyelli genci kim?” sorusu yazıldı.

Milli takım, son çalışmasını maçın oynanacağı City of Manchester Stadı’nda yaptı. Isınma hareketleriyle antrenmana başlayan milliler, dar alanda top kapma ve sınırlı alanda taktik çalıştı. İdman, açma-germe egzersizleriyle sona erdi. (milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr