Google'ın özel günlere ait 'doodle' uygulaması devam ediyor. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan arama motoru Google, bugün başlayacak olan Euro 2016 Fransa Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel bir 'Doodle' çıkardı. Şampiyonaya katılan tüm ülkelerin bayraklarının yer aldığı Doodle'da, Fransa'yı sembol eden horoz figürü, Fransa'nın ev sahibi olması nedeniyle Doodle'ın ortasında kullanıldı.

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçlar 10 ayrı kentte oynanacak!

Fransa'da 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) maçlar, 10 kentte oynanacak.

EURO 2016 maçlarına, Paris, Saint-Denis, Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nice, Lille, Lens, Saint-Etienne, Toulouse ev sahipliği yapacak. Fransa ve Romanya arasında 10 Haziran'da oynanacak kupanın açılış maçı ile 10 Temmuz'daki final karşılaşması Saint-Denis’de gerçekleştirilecek.

Paris

Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden Paris, tarihi mekanları, mimari yapısı, turistik yerleri ile en gözde şehirler arasında yer alıyor.

Yaklaşık 12 milyon nüfuslu kentte Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Zafer Takı, Champs-Elysees caddesi en çok ilgi gören yerler olarak göze çarpıyor. İçinden Sen Nehri'nin geçtiği ve "aşıklar diyarı" olarak da anılan Paris, sanatçıların ve bohem yaşam tarzını benimseyenlerin hayat alanı olarak da biliniyor. Türkiye’nin ilk maçına çıkacağı Parc des Princes, şehir merkezine 8 kilometre mesafede bulunuyor.

Saint-Denis

Paris’in kuzey merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta bulunan Saint-Denis şehri, hem açılış hem de final maçına ev sahipliği yapacak. 110 bin nüfuslu bu küçük şehrin en önemli yapısı da maçların oynanacağı Stade de France olarak dikkat çekiyor.

Bordeaux

Asma bahçeleri ve üzümüyle meşhur Bordeaux şehri için Fransızlar Paris’ten sonra yaşanacak en iyi yer diye bahsediyor. 1,2 milyon nüfusa sahip kent, klasik ve neo klasik mimarisiyle biliniyor. Bordeaux Stadı, şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta konumlanıyor.

Lyon


Fransa’nın Paris'ten sonra ikinci büyük şehri Lyon, mimari dokusuyla UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. 2,2 milyon nüfusa sahip Lyon'da şehrin "kalbi" tarihi yarımada Presqu’ile, Notre Dame de Fourviere Basilikası ve La Confluence alanı görülmeye değer yerler olarak göze çarpıyor. Ayrıca Lyon, Fransa'nın gastronomi başkenti olarak da anılıyor. Lyon Stadı, konum olarak şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Marsilya

Foçalı denizciler sayesinde Massalia adıyla kurulan Marsilya, 1,9 milyonluk nüfusuyla Fransa’nın en büyük üçüncü kenti olma özelliğine sahip. Akdeniz’in en önemli limanına sahip şehir, lavanta bahçeli manzaraları ve etkileyici sahillerine rağmen turistlerin beklendiği kadar rağbet etmedikleri bir yer olarak dikkat çekiyor. Velodrome Stadı, şehir merkezine 4 kilometre mesafede bulunuyor.

Nice

Fransa’nın Paris’ten sonra en popüler ikinci turistik yeri Nice, Akdeniz kıyıları ve kuzey dağları arasında kalan bir yer olarak dikkati çekiyor. 344 bin nüfusa sahip kentin manzarasının görülebileceği Nice Şatosu, Albert I Garden, The Matisse Müzesi gibi ziyaret edilecek yerler mevcuttur. Nice Stadı, şehir merkezine 12 km uzaklıkta yer alıyor.

Lille

Belçika sınırında konumlanan Lille şehri, ünlü Fransız devlet adamı Charles de Gaulle ve kuduz aşısının mucidi Louis Pasteur gibi isimlerin yaşadıkları yer olarak da anımsanıyor. 2004 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Lille, 230 bin nüfusa sahip bir kent. Pierre-Mauroy Stadı, şehir merkezinin 7 kilometre uzağında yer alıyor.

Lens

Lille şehrinin 30 kilometre uzağında yer alan Lens, 35 bin nüfusa sahip ve eski bir kömür madeni şehri. Louvre-Lens Müzesi ve Lens Tren İstasyonu ziyaret edilmeye değer yerler arasında gösteriliyor. Bollaert-Delelis Stadı şehir merkezine 2 kilometre mesafede bulunuyor.

Saint Etienne

İstanbul gibi 7 tepe üzerinde yer alan Saint-Etienne şehri, yaklaşık 200 bin nüfusa sahip bir kent. Geoffrey Guichard Stadı, şehir merkezine 4 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Toulouse

Fransa’nın 4. en büyük kenti Toulouse, Pembe Şehir (La Ville Rose) adıyla da anılıyor. Yaklaşık 1,25 milyon nüfusa sahip Toulouse, gençlerin gözde şehri olarak göze çarpıyor. Şehirde Quartier de la Daurade bölgesi, Doğal Tarih Müzesi ve Midi Kanalı turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler olarak öne çıkıyor. Toulouse Stadı, şehir merkezine 3,5 kilometre mesafede konumlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr