EURO 2016 Fransa’nın geniş kadrosunda bulunan ve 23 kişilik kadroda yer almalarına da kesin gözüyle bakılan bu iki oyuncunun bir UEFA organizasyonu olan EURO 2016 Fransa’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kapsayıp kapsamadığı telaşı yaşanıyor.

Kararın ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçeli oyuncular Volkan Şen ve Alper Potuk için UEFA’nın kapısını çalacak. UEFA’nın Braga – Fenerbahçe maçında kırmızı kart görev Volkan Şen ve Alper Potuk’a ceza vermesi ve ceza açıklamasında da “UEFA karşılaşmaları” ifadesini kullanması Türkiye Futbol Federasyonu’nda büyük bir paniğe neden oldu. EURO2016’da A Milli Takım formasını giyecek olan Volkan Şen ve Alper Potuk’a verilen cezada “UEFA karşılaşmalarının” ifadesini kullanılması, Türkiye Futbol Federasyonu’nu resmen harekete geçirdi.

UEFA'dan Pereira, Alper Potuk ve Volkan Şen'e ağır ceza!

Volkan Şen ve Alper Potuk’un cezalarının gerekçeli kararının direkt Fenerbahçe’ye ulaşmasının ardından harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA’ya resmi bir yazı göndererek, Volkan Şen ve Alper Potuk için kullanılan “UEFA karşılaşmaları…” ifadesinin kapsamını öğrenecek. Volkan Şen ve Alper Potuk’a EURO2016’yı da kapsayacak şekilde bir ceza çıkması durumunda Türkiye Futbol Federasyonu, konuyu UEFA Tahkim Kurulu’na taşıyacak. (Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr