OHAL döneminde 9 Şubat tarihinde yayımlanan KHK ile “öğrenci etüt merkezleri” tanımı ilgili mevzattan çıkarıldı. Gerekli koşulları sağlamayan öğrenci etüt merkezlerinin ise kapatılmasının önü açıldı. Dönüşüm programına girmeyen öğrenci etüt merkezlerinin 1 Temmuz 2017’ye kadar açık kalması, özel öğretim kurumlarında bulunması gereken koşullara sahip olmayan ve kurum açma izni düzenlenmeyen öğrenci etüt merkezleri hakkında kapatılma işleminin uygulanmasına karar verildi.

‘Ne haktır ne adalet’

Etüt Merkezleri Birliği Derneği Başkanı Mehmet Şahin, 2006 etüt merkezinde, 40 bin eğitimcinin çalıştığını, yaklaşık 500 bin öğrenci ve veliye hizmet vrelidiğini söyledi. Şahin, “Kanun yapıcıların, bürokratların, siyasilerin en büyük eksiği özellikle büyüt kitleleri mağdur edebilecek bir karar alırken empati kuramamak, her zaman devlet pencersinden bakmak. Devlet okullarına giden öğrencilerin etüt eğitim merkezlerinden alacağı yardımları bir KHK çıkartarak engellenmesi ne haktır ne adalet” dedi.

Başbakan: Çok şikâyet var

Dernek yönetimi KHK düzenlemesinin doğuracağı sakıncaları anlatmak için; MHP, AKP’yi, CHP’yi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşen Gürcan ve İlker Astarcı’yı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferda Yıldırım’ı ziyaret etti. Son olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir kahvaltıda, Başbakan Yıldırım’a sorunlarını anlatma fırsatı buldu. Dernek, KHK’nin gözden geçirilmesini, bir geçiş sürecine başvurulmasını, kapatma sürecinin ertelenmesini talep etti. Şahin, Yıldırım’ın kendilerine, “Etütler konusunda çok şikâyet alıyoruz. Sıkıntının farkındayız. Bu durumu arkadaşlarımız ile değerlendireceğiz. Sizi Başbakanlığa davet edip sorununuzun detaylarını sizden öğreneceğiz” dediğini aktardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr