Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o Çizme'ye adeta çıkarma yaptı. İki avukatıyla birlikte Milano'da bir otelde basın toplantısı düzenleyen 35 yaşındaki futbolcu, eski kulübü Sampdoria'ya dava açacağını açıkladı.

Milano'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında Eto'o'nun avukatı şöyle konuştu: "Eto'o, 2015 yılının Ocak ayında Everton'dan ayrılarak Sampdoria'ya transfer oldu. Başkan Massimo Ferrero (Film yapımcısı) Eto'o'ya hayatını anlatan bir film yapma ve Omonia Nicosia'da forma giyen Kamerunlu genç oyuncu Fabrice Olinga'nın transferinin sözünü vermişti. Ancak Ferrero, mali sıkıntı yaşandığı gerekçesiyle Olinga transferi için Omonia'ya ödeme yapamadıklarını söyledi. Eto'o ise kendi ücretinden kesinti yapılarak transferin gerçekleşmesini sağladı. Fakat Sampdoria'nın yabancı oyuncu kontenjanı dolduğu için oyuncuyu Viitorul Constanta'ya kiraladı. O aylarda, Olinga hiçbir ücret almadı. Omonia Nicosia, Sampdoria'ya oyuncunun ücretini karşılamak için borç verdi." dedi.

Eto'o'nun avukatı, yıldız futbolcunun 2015-16 sezonunda Antalyaspor'a transfer olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: "Olinga ise Sampdoria'da forma giymek istiyordu. Ancak kulüp onu istemedi ve antrenmanlara çıkartmadı. Daha sonra onu Mouscron-Peruwelz'e gönderdi. Bu süreç boyunca Eto'o ve Olinga Sampdoria'dan hiç ödeme almadı. Dolayısıyla şimdi önlerinde hukuki süreç başlatma hakları var ve bunu kullanma arzusundalar."


ETO'O: "SAMPDORIA'DA MUTLUYDUM AMA..."

Eto'o ise konuyla ilgili şöyle konuştu: "Başkan Ferrero'dan bana verdiği sözleri tutmasını istedim. Problemin çözülmesi için çabaladım. Sampdoria'da oynamaktan son derece memnundum. Keşke birkaç sezon daha kalabilseydim. Ama içindeki şevk günden güne azaldı ve ayrıldım."

Golcü oyuncu Sampdoria forması altında 18 resmi maça çıkmış ve iki kez fileleri havalandırabilmişti. (goal)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr