Santrafor arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Antalyaspor’un dünyaca ünlü golcüsü Samuel Eto’o ile her konuda anlaştı. Dün Antalyaspor kampından ayrılan futbolcu ile her konuda anlaşan Siyah Beyazlılar, Antalyaspor ile pazarlık masasına oturacak. Beşiktaş yönetimi, Kırmızı- Beyazlı ekiple anlaşmak için takasta Mustafa Pektemek’in yanı sıra belli bir miktar bonservis bedeli ödemeyi teklif edecek. Her iki takımın ortak noktada anlaşması halinde Eto’o transferinin birkaç gün içinde açıklanması bekleniyor.

Transfer için mi kamptan ayrıldı?

Samuel Eto’o’nun Beşiktaş ile anlaştığı iddia edilirken, Antalyaspor Kulübü’nden de kendilerine resmi bir teklif gelmediği ifade edildi. 

Zehir zemberek açıklama 

Kamerunlu yıldızın Siyah-Beyazlılara transfer olduğu haberlerine neden olarak Antalya’daki kamptan ayrılması gösterilirken Akdeniz kulübü dün akşam saatlerinde bir açıklama yayınlayarak, “An itibarıyla Eto’o’nun bir başka kulübe satışı yönetimimizin gündeminde değildir” dedi. Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Etik değerlerden uzak’

“Sözleşmeli futbolcumuz Samuel Eto’o ile ilgili giderek artan transfer haberleri Antalyaspor Kulübü olarak bizleri üzmektedir. Haberler kulübümüze zarar verecek boyutlara ulaşmıştır. Söz konusu haberlerde bahsi geçen spor kulübü ülkemizin güzide bir kulübüdür ve bu denli etik değerlerden uzak olayların içinde olmadıkları yönünde açıklama yapmamaktadırlar. Eto’o’nun bir başka kulübe satışı Yönetimimizin gündeminde değildir.

‘Şikãyet edebiliriz’

Antalyaspor’un menfaatleri daha farklı bir karar almayı gerektirmez ise Eto’o iki yıl daha Antalyaspor forması altında futbol oynayacaktır. Kulübümüzün bilgisi ve onayı olmadan görüşme yapıldığının tespiti halinde Antalyaspor’un menfaatleri ne gerektiriyorsa yönetimimiz derhal aksiyon alacak gerekli mercilere şikâyet hakkını kullanacaktır.”

Müthiş Kariyer

Samuel Eto’o, 2004’te Barcelona’ya 24 milyon Avro’ya transfer oldu. Katalan temsilcisinde 5 yıl forma giyen Kamerunlu, 188 maçta 126 gol kaydetti; 2005-06 sezonunda da 26 golle La Liga’da gol kralı oldu. Eto’o, 2009-2010 sezonunda Barcelona’nın Ibrahimovic’i 40 milyon Avro’ya almasıyla takas yoluyla Inter’e (94 maçta 46 gol attı) gitti. Kamerunlu daha sonra Anzhi (73 maçta 35 gol attı), Chelsea (35 maçta 12 gol attı), Everton (20 maçta 4 gol attı) ve Sampdoria’da (18 maçta 2 gol attı) oynadı.

Eto’o geçen sezon Antalyaspor’da 31 maçta 20 gol kaydetti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr