Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri İsmet İnönü Caddesi'nde toplandı. Ellerinde 'İntikam değil adalet, Hadım değil caydırıcı ceza', 'Kimyasal hadım değil, İstanbul Sözleşmesi uygulansın' ve 'Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın' yazılı dövizler ile öldürülen Kader Kaya'nın fotoğrafını taşıyan kadınlar 'Eskişehir'de cinsel saldırıya direndiği için öldürülen 18 yaşındaki Kader Kaya için sessiz kalmayacağız' yazılı pankart açtı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Merve Asya, kadın katilerinin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. 'Hadım edilme' olayını insanlık dışı bir uygulama olarak nitelendiren Merve Asya şunları söyledi:

'KATİLLERE İNDİRİM UYGULANMASIN'

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak tüm öldürülen kadın kardeşlerimizin olduğu gibi Kader kardeşimizin de yanındayız. Kader Kaya Eskişehir'de öldürülen bir kadın. Katili de tutuklandı. Bizim tüm öldürülen kadın kardeşlerimiz için talebimiz şudur; Katillere indirim uygulanmasın, indirimlerden hiç bir şekilde yararlanmasınlar. Ancak şu süreçte OHAL'leri, kanun ve kararnamelerle yaşadığımız şu süreçte insanlık dışı bir yöntem olan hadım konuşuluyor. Biz platform olarak bunun da karşısındayız. İnsanlık dışı uygulamalar değil, adalet istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr