Eskişehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Eskişehir'de 18 Ağustos'tan buyana haklarında işlem yapılan kamu personelinden 30'unun kamu görevine son verildi, 805'i görevden uzaklaştırıldı, bunlardan 94'ü tutuklandı, 69'u da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Halen gözaltında olan 22 kamu personeli hakkında soruşturma sürüyor.

Açıklamada, işadamı ve değişik meslek gruplarından da 22 kişi tutuklandığını, 5 kişinin adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı, 14 kişinin ise halen gözaltında olduğu belirtildi. Çeşitli illerin savcılıklarınca haklarında gözaltı kararı kararı çıkartılan 21 kişi ise Eskişehir'de yakalandı. FETÖ örgütüne mensup olan, bunlarla bağlantılı, örgüt güdümünde hareket eden veya örgüte finans sağlayan şahıs ve tüzel kişiliklerin tespitine yönelik çalışmaların da yapıldığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:
"Kanun Hükmünde Kararnameler ve ilgili bakanlıkların onayı ile kapatılan özel kurum ve kuruluşlardan 13 muhtelif ilk ve orta dereceli okul, 1 yükseköğretim yurdu, 12 dershane ve kurs, sendika ve konfederasyon, 10 dernek, 1 vakıf, 4 TV-radyo vericisi ilimizde faaliyeti olanların tespitleri yapılmış, taşınmaz malları ile araçlarının hazine adına tescilleri yapılmış, diğer taşınır mallarının tespitleri yapılarak ilgili kamu kurumlarına teslim edilmiştir."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr