Suç ve Suçlularla Mücadele kapsamında çalışmalarını yürüten Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahıslara göz açtırmıyor. Cezaevi firarisi olan ve 8 ayrı suçtan aranan R.B’nin, Eski Sanayi sitesinde bulunan iş yerine zaman zaman geldiği tespit edilmesi üzerine takip başlatıldı. İş yeri ve çevresinde gerekli güvenlik tedbirlerini alarak takibi sürdüren ekipler, şahsı bu bölgede yakaladı.

Silahla adam yaralama, yağma, tehdit gibi çeşitli suçlardan aranan bir başka cezaevi firarisi Ş.B'nin, Bahçelievler Mahallesinde bir adreste kaldığını tespit eden ekipler, kiralık bir araç kullandığı anlaşılan şahsı fotoğraftan tanıdı. Kimlik sorulduğunda sahte kimlik ibraz ederek kaçmaya çalışan Ş.B., yanındaki başka bir suçtan aranan İ.Ö isimli şahıs ile birlikte yakalandı.

Öte yandan Ş.B. isimli şahsın yapılan GBT sorgularında; Haziran 2016 tarihinde cezaevinden firar ettiği, 8 ayrı suçtan arandığı tespit edildi. Şahsın kaldığı adreste ve kullanmış olduğu araçta yapılan aramada ise; 1 adet pompalı tüfek, tüfeğe ait bir miktar fişek ve çok sayıda tabanca mermisi, bir miktar esrar maddesi, sahte olduğu düşünülen 50 adet banknotlarla toplam 5 bin ABD doları elde edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr