Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da ağırladığı eski AKP milletvekillerinden referandum sürecinde destek isterken, anayasa değişikliğiyle getirilen yeni sistemi “Davul da tokmak da bir kişinin elinde olacak” diye nitelendirdi.

Erdoğan, dün akşam Saray’da eski dönem AKP milletvekilleriyle bir araya geldi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılmadığı toplantıda Erdoğan, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Binali Yıldırım, eski TBMM başkanları ve bakanlarla aynı masada oturdu. Milletvekillerinin, salona girişte cep telefonları toplandı. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada “Sizlere görev düşüyor çalışmak için. Biz size güveniyoruz şimdiye kadar destek verdiniz, şimdi de vereceksiniz” dedi.

‘Neden şimdi diyorlar’

Sahaya indiğini, 7 ile gittiğini anlatan Erdoğan, “Sahada bazı tespitlerimiz var. Vatandaş da muhalefet de ‘neden şimdi’ diyorlar. Daha önce yapmak isterdik, ama şimdi Meclis’ten geçme olanağı sağlanabildi. Biz baştan beri bunun değişmesini zaten savunuyorduk” diye konuştu. Erdoğan, şöyle konuştu: “Benim de atamalar konusunda daha önceki cumhurbaşkanıyla sıkıntılarımız oldu. Biz bunu sorun haline getirmedik büyütmedik. Son zamanda sıkıntı yoksa aynı dünya görüşüne sahip olanların cumhurbaşkanı başbakan olmasından kaynaklanıyor.”

Anayasa değişikliği konusunda vatandaşta bilgi eksikliği olduğunu, bu eksikliğin gidirilmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, “Süreç içerisinde bilgi eksikliğini ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Biz CHP ve HDP tabanından bu anayasa değişikliğine evet denilmesi için destek istiyoruz, bunu da istemeye devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.

‘Davul da tokmak da’

Erdoğan, “Yönetim sistemini değiştiriyoruz, yaptığımız budur. Değişim bugün başlamamıştır. 2007’de başladığımız süreç bu anayasa değişikliğiyle gerçekleşecektir. Davul da tokmak da aynı kişinin elinde olacak, ahenk ortaya çıkacak” dedi. “Erdoğan’dan sonra ne olacak diyorlar” diyen Erdoğan, “Erdoğanlar bitmez bu ülkede, yeni Erdoğanlar yetişecektir. Çünkü Cumhurbaşkanı yüzde 50 üzerinde seçilecek, vatandaş bu konuda yanlışlık yapmaz” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr