MHP’den ihraç edilen genel başkan adayları Meral Akşener ile Ümit Özdağ ile ihracı istenen Sinan Oğan ve Koray Aydın gibi eski ve yeni muhalif partililerin oluşturduğu “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu”, tüm Türkiye çapında yürüteceği “Anayasa Değişikliğine Hayır” kampanyasını Ankara’dan başlattı. MHP’nin olağanüstü kurultay sürecindeki gibi geçen “hayır” buluşmasında, platform adına konuşan ve partiden ihracı istenen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, MHP’lilere, “Sizi bir zamanlar Başbuğ Alparslan Türkeş’in çağırdığı ‘hakikat yoluna’ çağırıyoruz. Hakikat, bugün ülkeyi bu noktaya taşıyanlara ‘hayır’ dememizi emrediyor. Milletçe karşı karşıya kaldığımız manzara, bizi bu manzarayı seyre mecbur bırakanlara karşı bir ihtar çekmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Bunun anahtarı 16 Nisan’dır. Niyetiniz hayır, akıbetiniz hayırolsun” dedi.

MHP’li muhaliflerin, eski ve yeni milletvekilleri ile eski Ülkü Ocakları genel başkanlarının yanı sıra eski bakanlar Sadettin Tantan, Gürcan Dağdaş, Abdülkadir Akcan, Sadi Somuncuoğlu, Ramazan Mirzaoğlu, Hüsnü Yusuf Gökalp, Enis Öksüz, Agah Oktay Güner ve Muhammet Kelleci, eski MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, ihraçları istenen mevcut milletvekilleri Nuri Okutan ve İsmail Ok’un da katıldığı “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Platformu”nun Ankara’daki toplantısı, Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. İl dışından 35 otobüs dolusu MHP’linin de katıldığı toplantı, “MHP’nin olağanüstü kurultay sürecini” andırdı. 1500 kişilik salonu dolduran MHP’lilerin yanı sıra dışarıda da büyük bir kalabalığın olduğu gözlenirken, kapı girişinde sadece bir TOMA’nın olması dikkat çekti. Toplantıya katılanlar salon dışında oluşturulan yoğun güvenlik önlemleriyle içeriye alınırken, salona asılan “Tanrı Türkü korusun”, “Tek adama hayır”, “Ülküm, ülkem için hayır” gibi yazılı pankartlar dikkat çekti.

Kınadan Türk bayrağı

Toplantıya katılan kadınların Akşener’in başlattığı “Kınalı Eller Hayır Diyor” hareketi için “ay - yıldızlı” kına yaktıkları da gözlendi. Toplantının başında kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Bu sırada MHP’liler, “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları attı. Salonda Barış Manço’nun “Hayır, hayır, yüz bin kere hayır” şarkısı da hep bir ağızdan seslendirildi. Şarkının, “Hayır, hayır, boşuna yalvarma, inanmıyorum sana” bölümü ise dakikalarca alkışlandı. Platform adına konuşan Halaçoğlu, “Başkanlığın Türkiye’yi çok daha büyük bir felakete sürükleyeceğinin aşikâr olduğunu” söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr