15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun davetine, "Sorularınızı yazılı bildirin" yanıtını veren eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, eleştirilere tepki gösterilmişti. Özel, tepkiler üzerine ''Kaçmadım, buradayım. Komisyonun sorularını bekliyorum. Kaçsaydım 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görev üstlendim" demişti.

IŞIK KOŞANER'DEN YANIT

Özel'in açıklamalarına tepki gösteren eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki emekli komutanı arasında, silahlı kuvvetlerimize zarar vereceğini bildiğim bir polemiğe girmeyi kesinlikle uygun bulmuyorum. Ancak, birlikte yaşadığımız sıkıntılı döneme rağmen, Sayın Özel'in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum ve üzüntüyle karşıladım" dedi.

Koşener yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin Genelkurmay Başkanlığı makamında görev ve sorumluluklarını hukuken yerine getirme imkanı kalmaması nedeniyle görevden ayrıldığını ifade etti.
Ayrılan ve ayrılamayan diğer komutan arkadaşlarına hiçbir telkinde bulunmadığının altını çizen Işık Koşaner, "Suçsuz oldukları halde sahte belge ve delillerle, hukuksuz olarak ceza evlerinde tutuklu olan, gelecekleri karartılan ve tasfiye edilmeye çalışıldıkları aşikar olan TSK'nın değerli mensuplarının bu durumlarını algılama tarzımız Necdet Özel ile farklı olmuştur. Şartlar değişmediği halde, Genelkurmay Başkanı olarak görevde kalmayı tercih etmiştir. Karar tamamen kendisine aittir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr