15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in iki kızı da FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. 

Fethullahçı terör örgütüne yönelik açılan davalarda yargılanan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in kızı avukat Fatma Saadet Yılmazer Sakarya'da ve avukat stajyeri olan Rabia Yılmazer ise Ankara'da  İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine gözaltına alındı. 

Evde bulunan 1 dolara şerh koydu 

Savcılığın talimatı üzerine Sakarya'da yapılan aramada Fatma Saadet Yılmazer'ın evinde babasına ait 3'ü ruhsatlı 1'i ruhsatsız 4 tabanca ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre bulunan tabancalar Ali Fuat Yılmazer'in beylik tabancaları ve 22 Temmuz 2014 tarihinde yapılan aramada da kayda geçirilenler arasında. İddiaya göre ev aramasında iki tane 1 dolar da bulundu. Ancak Fatma Saadet Yılmazer bu dolarlara şerh koydu. İddiasına göre dolarlar ikinci kez aranan çekmecede bulundu ve bu paraların kendisine ait olmadığına dair şerh koydu. 

 

Evde bulunan materyallara ise el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen avukat Yılmazer, tutuklu bulunan babası Ali Fuat Yılmazer'in avukatlığını yapıyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr