Merkez Yenişehir İlçesi'nin Barbaros Mahallesi'nde oturan Halil İbrahim Akdoğan ile 7 yıl önce evlenip, 3 çocuk sahibi olan Emine Akdoğan, kocasının uyuşturucu sattığını öğrendi. İddiaya göre genç kadın, 22 Mayıs'ta evin damında uyuşturucu yetiştiren Halil İbrahim Akdoğan'ı "Uyuşturucu işini bırak yoksa, babama söylerim" diyerek uyardı. Bunun üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışmadan sonra Halil İbrahim Akdoğan evden ayrıldı, eşi Emine ise kız kardeşine olayı anlatarak yardım istedi.

Halil İbrahim Akdoğan, yakında bulunan bir akaryakıt istasyonundan benzin alıp geri dönerek evin her tarafına ve eşinin üzerine benzin döktü. Banyoya saklanan Emine Akdoğan'ı salona çıkartan koca, evi ateşe verdi. Dışarıya çıkan Halil İbrahim Akdoğan, o sırada evde bulunan 2 yaşındaki çocuğunu da kardeşine teslim edip evden kaçtı. Alevler içinde kalan kadının çığlıklarına alt kattaki yakınları ve komşuları yetişti. Su dökülerek söndürülen Emine Akdoğan hastaneye kaldırıldı.

YÜZÜNE SON KEZ BAKTI

Eşini yakarken ellerinden yaralanmasına rağmen olay yerinden kaçan Halil İbrahim Akdoğan, kısa süre sonra polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Mersin'de ilk müdahaleleri yapılan çift, tedavileri için Adana'ya sevk edildi. 12 gündür bir özel hastanenin yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren genç kadın yaşamını yitirdi. Emine Akdoğan'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından babası Abdulkadir Avcıer ve yakınları tarafından teslim alındı. Kızının yüzüne son kez bakıp kendi elleri ile tabuta yerleştiren Avcıer, gözyaşlarını gizlemeye çalıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr