Olay 10 Haziran 2014 tarihinde daha önce merkeze bağlı belde olan Çukurhisar Yeni Mahalle`de meydana geldi. İddialara göre Muhittin Akar, özel bir kuruluşta çalışan eşi Fatma Akar`ın işe gitmemesini ve çalışmamasını istedi.

Çıkan tartışmada Muhitin Akar çekiçle Fatma Akar`ın başına vurdu. Muhittin Akar daha sonra jandarma karakoluna giderek eşini yaraladığını söyledi. Eve gelen jandarma ve 112 sağlık ekibi Fatma Akar`ı ağır yaralı halde buldu. Akar ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Eşini yaralayan Muhittin Akar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Akar bir ay sonra yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Eskişehir 1`inci Ağır ceza Mahkemesi`nde tutuksuz yargılanan muhittin Akar pişman olduğunu söyleyerek “Özür diliyorum. 32 yıllık eşimdir. İstemeden yaptım. Çekiçle vurduk. Daha sonra karakola gittim. Böyle bir iş yaptığım için pişmanım” dedi.
Eskişehir 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Muhittin Akar`ı, eşi Fatma Akar`ı yaralamak suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr