Olay, Gemlik İlçesi'nde geçen yıl 5 Ağustos tarihinde meydana geldi. Tartıştığı eşi V.İ.'yi başta sırtından olmak üzere birçok yerinden bıçaklayıp boğarak öldürmek istediği öne sürülen N.İ., 2 gün sonra polise giderek teslim oldu. Emekli işçi N.İ., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'işini kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis, 'hakaret' ve 'kötü muamele' suçlarından ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 çocuk babası N.İ.'nin yargılanmasına başlandı.

Aynı davada N.İ.'yi bıçak ile bacağından yaraladığı gerekçesiyle 3 yıla kadar hapsi istenen V.İ. savunmasında "Hatırlamak istemiyorum" dediği o günde olanları şöyle anlattı:

"Görücü usulü ile evlendiğim N.İ. bana sürekli psikolojik baskı uyguluyordu. Olay günü, 4.5 yaşındaki oğlumuz Onur benimle parka gitmek istediğini söyledi. Onu kıramadım. Akşam saatlerinde komşumuz parkta oynayan çocuğunu bana bırakıp namaz kılmak için camiye gitti. Bu sırada eve gelen N.İ. balkondan bana, 'Artık başkalarının bekçiliği ve hizmetkarlığını mı yapıyorsun?' diye bağırdı. Yaşlı komşumuz gelince çocuğu ona bırakıp eve gittim. O tartışmaya devam etti. Bir ara arkamdan gelip mutfaktan aldığı bıçağı bana saplamaya başladı.  Bağırmak istedim ağzımı tuttu. Bir ara kendimden geçtim. Gözlerimi açınca üzerimde oturduğunu ve beni boğmaya çalıştığını gördüm. Evin kapısını çekip ayrıldı. Komşularım gürültüyü duyunca polise oğluma haber verdi. O beni hastaneye kaldırdı. Kendisinden şikayetçiyim."

V.İ., halen ayrı yaşadığı ve boşanmak için dava açtığı Naif İşenç'i yaralamadığını, onunun bir yakınının yönlendirmesi sonucu olayı farklı boyuta taşımak için çakı bıçağı ile kendi kendini yaraladığını söyledi. Duruşmada söz alan Naif İşenç'in avukatı, müvekkillinin akciğer kanseri olduğunu bu nedenle duruşmaya gelmediğini belirtip Vahide İşenç'in yönelttiği suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti ilk duruşmada Naif İşenç'in tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr