Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Denizli Mahallesi'nde oturan Sevinç T., 16 yaşında kaçarak Sait Durak ile evlendi. Bu evlilikten bir çocuğu olan Sevinç T., eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2015'te boşandı. Sait Durak, barışma isteğini reddeden ve sürekli ölümle tehdit ettiği Sevinç T.'yi 31 Ağustos'ta pompalı tüfekle ayaklarından vurdu. Bu sırada evlerinin balkonunda oynayan 6 yaşındaki Esma K. seken saçmalardan yaralandı. Sait Durak'ın devam eden tehditleri nedeniyle Sevinç T., oturduğu evini başka bir yere taşıdı. Polis ekipleri de Sait Durak'ı yakalamak için çalışma başlattı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimiyle, Sevinç T.'nin adres ve kimlik bilgilerinin gizlenmesi sağlandı. Ayrıca Başsavcılık, Sevinç T. ile anne Hürü U.'ya yakın koruma ekibi görevlendirip, 24 saat süreyle koruma altına alınmasını da sağladı.

Sait Durak, 30 Ekim'de Denizli Mahallesi'nde saklandığı evde yakaladı. Adam yaralamak ve hırsızlık gibi 4 ayrı suçtan aranan Sait Durak tutuklanırken, hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'silahla tehdit', 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM ÖLDÜRÜRDÜM'

Duruşmanın ilk celsesinde savunma yapan Sait Durak, "Ayrı yaşadığımız dönemde uygunsuz fotoğraflarını gördüm. Olay yerine Sevinç'e değil, kayınvalidemin kafasına sıkmak için gitmiştim, çünkü namussuzluk yaptılar. Ama onu bulamadım. Yolda Sevinç'i gördüm. 'Sevinç' diye seslendim. Dönüp bana bakınca ayaklarına sıkıp kaçtım. Öldürmek isteseydim öldürürdüm" diye savunma yaptı.

VURULDUĞUMU FARK ETMEDİM

Duruşmanın bugün görülen 2'inci celsesinde ifade veren Sevinç T. eski eşinin kendisini tehdit ettiğini anlatarak olayı şöyle anlattı:

"Olay günü sürücü kursundan çıkıp eve doğru gitmeye başladım. Evin sokağına geldiğimde arkamdan biri seslendi. Kulağımda kulaklık olduğu için ne dediğini anlamadım. Arkamı döndüğümde Sait, yaklaşık 3 metreden ateş etti. Panikle kendimi yandaki eve attım. Vurulduğumu fark etmedim. Daha sonra bayılmışım. Şikayetçiyim."

Sait Durak, ise mahkemeye eski eşinin başka bir erkekle çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye sunarak, "O fotoğraftaki kişiyi bana akrabası olarak tanıttı. Bu şahıs beni arayıp tehdit etti. Olay tarihinden 1 ay öncesine kadar Sevinç ile birlikte yaşıyorduk. Olay tahrik altına işlenmiştir, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Sait Durak'ı silahla kasten yaralama suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırırken tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr