Edinilen bilgilere göre, Esenyurt'tun Bağlarçeşme Mahallesi 1123 Sokak'ta devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz bir şahıs tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Polisler de zanlıya silahla karşılık verdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, zanlı saldırının ardından olay yerinde silah, el bombası ve çantasını bırakarak kayıplara karıştı. Polis aracının camlarının açılan ateş sonucu parçalandığı görüldü.

Esenyurt saldırganının kaçma anı kamerada - VİDEO


Esenyurt'ta uzun namlulu silahla polise saldırıdan görüntüler

Polis saldırıyı gerçekleştiren şahsın yakalanması için çevrede geniş çaplı operasyon başlattı. Zanlının olay yerinden kaçarken attığı çanta ve silah da polis tarafından incelemeye alındı. Çevrede geniş bir güvenlik çemberi oluşturan polis, çantada bomba olma ihtimaline karşı bomba imha uzmanlarını da olay yerine çağırdı. Saldırganın kaçarken düşürdüğü el bombası, polis tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, el bombasını fünye ile kontrollü olarak patlattı. Polis helikopteri de zanlının yakalanması için yürütülen çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edildi.

Polisin olay yerindeki incelemesi ve zanlının yakalanması yönelik operasyonu sürüyor. 



Saldırganın olay yerinden kaçma anı, çevkedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde dükkandaki vatandaşlar saldırı üzerine kapıya doğru yöneliyor. Bir süre sonra kapının önünden bir kişinin sokağın yukarısına doğru koştuğu görülüyor. 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr