Ak Partili eski Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban'ın döneminde Hanak İlçesi'ne Başkan Necmi Kadıoğlu tarafından yaptırıldığı için adı verilen park önünde Hanak Belediye Başkanı CHP'li Ayhan Büyükkaya bir toplantı düzenledi. Damal İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Ergin Önal ve Hanak Belediye Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu park önünde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, şunları söyledi:


"Birkaç gün önce İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu katıldığı bir panelde, '650 yıllık çınarı darbeciler, sütü bozuklar, kanı bozuklar yıkmış' diye laf etti. Biz bu lafları kendisine iade ediyoruz. Sütü bozuklar, kanı bozuklar Atatürk'e ve silah arkadaşlarına dil uzatanlardır. Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı, ne Necmi Kadıoğlu olurdu, ne de biz olurduk. Necmi Kadıoğlu'nun soy ismi belki de şimdi Kadıov olurdu, ya da başka bir şey olurdu. Oysa Osmanlıya o kadar sahip çıktıkları halde, övündükleri halde, bölgemiz, coğrafyamız Ruslara 40 yıllığına savaş tazminat olarak verilmiştir. Bu bölgede yine Kazım Karabekir paşa ve gerçek Türkler, Müslümanlar kazma ile kürek ile milis kuvvetleri oluşturarak bu bölgeyi Atatürk ile birlikte Cumhuriyete kavuşturmuştur ve bizlere gerçek bir yaşam hakkı tanımışlardır. Biz bu lafları Necmi Kadıoğlu'na iade ediyoruz. Çıkıp halktan ve kamuoyundan özür dilemeli. Burada Necmi Kadıoğlu'nun tabelasını indireceğiz. Atatürk'e, cumhuriyete, laikliğe, Atatürk'ün silah arkadaşlarına dil uzatanların dilini keseriz."
Başkan Ayhan Büyükkaya'nın açıklamasının ardından Kadıoğlu'nun adını taşıyan tabela iş makinesi ile yıkılarak kaldırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr