İsviçre’nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmasında ‘sahadaki durumun dramatik şekilde’ değiştiğini kaydeden Şimşek, “Türkiye, artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez, bu gerçekçi de değil” dedi.

Öte yandan Şimşek, AP’nin aktardığına göre, 23 Ocak’ta Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Suriye görüşmeleriyle ilgili de ‘büyük umutları’ olduğunu belirtti. Astana’ya gidecek Türkiye heyetinde kimlerin yer alacağının henüz belirlenmediğini belirten Şimşek, “Diğer ülkelerden katılanları göz önünde tutarak gereğince karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

'KASIM 2015 ÖNCESİNE DÖNÜLMESİ İÇİN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BİR DİZİ MESELE VAR'

Türkiye-Rusya ilişkilerine dair değerlendirmelerde de bulunan Şimşek, ilişkilerinde 'Kasım 2015 öncesi döneme' geri dönülmesi için çözümlenmesi gereken bir dizi mesele olduğunu söyledi.

Bu meselelerden birinin Türkiye'de üretilen tarım ürünlerinin Rus pazarına girişi, bir diğerinin de Türk vatandaşlarına yönelik vize rejiminin kolaylaştırılması olduğunu kaydeden Şimşek şöyle devam etti: "Genel olarak ilişkilerde normalleşmeden bahsetmek mümkün. Yeniden iyi ilişkiler içerisindeyiz. Bahsettiğim konuların çözümlenmesinin de zaman meselesi olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr