El Pais gazetesinin dün ilk bölümünü ve bugün tamamını yayınladığı röportajda Esad, “IŞİD’le mücadele bir bahane. Eğer asker gönderirlerse onlara teröristlere yaptığımız muameleyi yapacağız. Ülkemizi savunacağız. Aynıyla karşılık veririz. Suriye’ye ne politik ne de askeri olarak müdahalede bulunma hakları var. Bu uluslararası hukuku ihlal olur ve biz Suriye vatandaşlarına düşen savaşmak ve ülkemizi savunmaktır.” dedi.

Beşşar Esad, “Türkiye, Suriye’nin topraklarını bombaladı ve ondan önce de amacına ulaşmak için terörist gönderiyordu. Türkiye, baştan beri Suriye’deki olayların içinde.” ifadesini kullandı.

“CENEVRE’DE MASADA TERÖRİSTLER VARDI”

Cenevre’deki görüşmeleri değerlendiren Esad, “Cenevre’de bir tarafta Suudi Arabistan tarafından oluşturulan aşırı gruplar, ki bazıları El Kaide’ye bağlı. Diğer tarafta yurt dışında ve Suriye’de yaşayan muhalifler. Bunlarla masaya oturabiliriz, ülkesine bağlı Suriyeli vatanseverlerle, ama teröristlere müzakere edemeyiz, o yüzden Cenevre fiyasko oldu.” şeklinde konuştu.

Röportajda hiç bir hatasını kabul etmeyen ve dış güçlere bağlayan Beşşar Esad, on sene sonra kendini Suriye’yi kurtaran adam olarak gördüğünü söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr