Esad, devlet televizyonundan da yayınlanan konuşmasında seçimdeki yüksek katılım oranı ve aday sayısıyla Suriye halkının dünyayı bir kez daha şaşırttığını iddia etti.

Esad’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

* Terörle mücadelemiz devam edecek. Palmira ve Palmira öncesinde daha pek çok alanı özgürleştirdiğimiz gibi, Suriye’nin her bir karış toprağını özgürleştirmeye devam edeceğiz. Tek seçeneğimiz zafer. Aksi halde Suriye yoluna devam edemez.

* Anayasayı ortadan kaldırmayı ve dini ayrımlara dayalı bir rejimle değiştirmeyi planlıyorlardı. Böylesi bir rejim vatandaşları birbirine düşman ve rakip yapar.
* Terör saldırıları Suriye’nin birliğine zarar veremez. Suriye’deki mezhepsel ayrım öldü. Terör saldırıları Suriyelileri bölemez.
* Erdoğan’ın faşist rejimi Halep’e odaklandı, çünkü Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler projesi için son umudu Halep. Halep bu umutların ve hayallerin gömüleceği mezar olacak.

'İRAN, RUSYA VE ÇİN VARKEN TERÖRİZMİN MAĞLUP EDİLMESİ YAKINDIR'

* Ateşkes ortasındaki ülkenin durumu şu: Vardığımız ateşkes anlaşmasıyla dökülen kan büyük oranda durdu. Bu çok sayıda askeri başarının kazanılmasına yardım etti, Palmira’nın özgürleştirilmesi de bu başarılardan biri.

* Self determinasyon hakkını (ulusların kendi kaderini tayin etme hakkı) destekleyen İran, Rusya ve Çin gibi ülkeler oldukça, terörizmin mağlup edilmesi yakındır. (Sputnik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr