DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TGS Başkanı Uğur güç, TGC Temsilcisi Sibel Güneş ve gazeteci Elif Ilgaz, haklarında soruşturma başlatılan gazetecilere destek olmak için adliyeye geldi.

Ayrıca Özgür Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya da, hakkında "Örgüt propagandası" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında adliyeye gelerek savcılığa ifade verecek.

Gazeteciler ifade vermeye giderken, 4 gazeteciye daha aynı konu kapsamında soruşturma açıldığı duyuruldu. Böylelikle şu ana kadar kampanyaya katılan ve haklarında soruşturma açılan gazeteci sayısı 12 oldu.

Öte yandan Özgür Gündem Gazetesi Avukatı Özcan Kılıç'ın verdiği bilgilere göre, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için gazeteci Ragıp Duran, Nurcan Baysal ve Ömer Ağın ile Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay hakkında da "Örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı.

Böylelikle Özgür Gündem ile dayanışma içinde olan 12 gazeteciye soruşturma açılmış oldu. "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek verdikleri için haklarında soruşturma açılan gazeteciler şöyle: Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez, Melda Onur, Fehim Işık, Celal Başlangıç, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Duran, Nurcan Baysal, Ömer Ağın, Ahmet Abakay.

(Fotoğraf: twitter/ tgs_org_tr)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr