Olay, 28 Ekim 2015 tarihinde İnönü Mahallesi, 159 Sokak'ta meydana geldi. Kamyon şoförü Metin G., olaydan üç ay önce çalışmayı bıraktı. Evin geçimini kızı ve oğlu sağlamaya başladı. Çift bir gün önce alt katta oturan kızlarına misafirliğe gitti. Sabah çift tartıştı. Metin G., mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşine saldırdı. Can havliyle alt kata kaçan Nurcan Gülten, göğsü ve sırtına aldığı 31 bıçak darbesiyle yaşamanı yitirdi.

Gürültüleri duyan damatları kapıyı açtığında kayınvalidesini kapının önünde yerde kanlar içerisinde buldu. Metin G., ise elinde bıçakla merdivenden aşağıya inerken eşinin öldüğünü görünce, yeniden yukarı çıkıp aynı bıçakla el ve ayak bilekleri ile boğazını kesip intihara kalkıştı. Metin G., hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Daha sonra tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı Şenol Dağ, sanık hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek, akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması için dava açtı.

"ŞEYTAN ÖLDÜR DİYORDU"

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkan tutuklu sanık koca Metin G., “Eşimle olay sabahı kavga ettik. Bana cinsel yönden, 'penisi kırık p....nk' diye hakaret etti. Ben de bu sözlere dayanamadım. Sinirlendim, bıçağı mutfaktan alıp geldim. Kaç kez sapladım hatırlamıyorum. İstemeyerek bu olay oldu. Kendimi kaybetmişim. 20 -25 yıl önce psikolojik olarak ilaçlı tedavi gördüm. Bana iki üç aydır şeytan 'eşini öldür' diye söylüyordu" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için üç haftayı geçmeyeçek şekilde gözlem altına alınıp rapor düzenlenmesi için, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr