Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, beyaz eşyadaki ÖTV indirimlerinin 2016’da ertelenen talebi öne çıkarttığını söyledi. Media Markt’ın 2016 değerlendirme toplantısında konuşan Gökyıldırım, “ÖTV indirimi faydalı oldu, ertelenmiş talebi ve gelecek aylarda oluşabilecek olan talebi öne çekti” diye konuştu.

Türkiye elektronik perakende pazarının 2016’da yüzde 11 büyüdüğünü belirten Gökyıldırım, pazarda bu yıl da aynı oranın yakalanmasını beklediklerini söyledi. Gökyıldırım, “Telefonunuz çalışmıyorsa artık değiştirmeme, erteleme şansınız yok. Çünkü artık çoğu elektronik ürün temel ihtiyaç kategorisine girdi” dedi.

10 yeni mağaza açacak

2016’da açtıkları 9 mağaza ile mağaza sayılarının 47’ye ulaştığını belirten Gökyıldırım, bu yıl da 10 civarında yeni mağaza açacaklarını söyledi. Gökyıldırım’ın paylaştıklarından öne çıkanlar şunlar:

* Büyük hacimli ithalat yaptığımız için stokumuz var. Bu yüzden dolardaki yükselişten kaynaklı fiyat artışlarını bir günde tüketiciye yansıtmıyoruz.

* Türkiye’deki 47 mağazamızda toplam 170 bin metrekare satış alanına ulaştık. 2016’da 75 milyonu internetten olmak üzere toplam 115 milyon ziyaretçi çektik.

* Geçen yıl ziyaretçilerimizin sayısı yüzde 4.5 arttı. İnternetten satış hacmimiz yüzde 30 büyüdü. Mağazalarımızda ortalama 330 TL olan sepet büyüklüğü, internet mağazamızda 863 TL.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr