A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın önemli isimlerinden ve NBA takımlarından Orlando Magic’in formasını giyen Ersan İlyasova önemli açıklamalarda bulundu. 

Uluslararası Basketbol Federasyonu FIBA’nın resmi internet sitesi fiba.com’a konuşan İlyasova “Yıllardır Türkiye için farklı organizasyonlarda mücadelede ediyorum. Bir basketbolcu olarak Olimpiyatlarda mücadele etmek ve bu deneyimi yaşamak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

fiba.com'da yayınlanan haberde şu şekilde:
Olimpiyat vizesi almak için Türkiye’nin en az diğer takımlar kadar şansı var. Daha önce Türkiye birçok organizasyonda kendisini ispatladı. Özellikle de 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin ev sahibi olduğu turnuva… Ersan bu turnuvada 13.4 sayı, 7.6 ribaund ortalamalarıyla oynayarak takımını finale çıkarmıştı.
4 yıl sonra İspanya’da düzenlenen FIBA Dünya Şampiyonası’nda Amerikalılar, Ersan’ın olmamasına rağmen karşılarında beklenmedik şekilde mücadeleci ve kendilerine kafa tutan bir Türkiye buldular. İlk çeyrekte 40-35’lik bir skor vardı. Devre arasında Amerika tekrar kontrolü eline alarak 3. çeyrekteki oyunuyla karşılaşmayı 98 - 77 kazanmayı başardı.
Türkiye Son 16 turunda Avustralya’ya karşı geriden gelerek unutulmaz bir iş çıkardı ve çeyrek finale yükseldi.
2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda Ersan maç başına 15.2 sayı ortalamasıyla takımın en skorer oyuncusuydu. Kritik İtalya maçında 17 sayılık heyecan verici bir performans gösterdi. Maçın son 45 saniyesinde kritik basketfaul’u tamamlayarak takımına zaferi getiren isimlerden birisi oldu.
Türkiye’yi Son 16’da turnuvanın ev sahibi ve favorilerinden Fransa bekliyordu. Ama maalesef bu maçtan galibiyetle ayrılamayarak turnuvadan elendiler.

ERSAN İLYASOVA: ‘’RİO'DA BİZDE OLACAĞIZ, BUNA İNANIYORUM"
İlyasova, "Şimdiye kadar katıldığımız bütün turnuvalara baktığımızda, her zaman kendimize bir şans yarattığımızı söyleyebiliriz. Takımda kimlerin oynadığı önemli değil. Biz sadece kendi oyunumuzu oynuyoruz." dedi.
İlyasova, "Son Avrupa Şampiyonası’na baktığımızda takımımız çok iyi formdaydı. Ama kaybettiğimiz maçlar sebebiyle ne yazık ki grubu 4. sırada bitirdik ve Fransa ile karşılaşarak elendik. Yapmamız gereken İspanya’nın yaptığı gibi turnuva boyunca kendimizi geliştirip oyunumuzu daha yüksek seviyelere taşımak, yavaş başlamak ve turnuva devam ettikçe ileriye gitmek." diye konuştu.
Önlerinde zorlu bir yol olduğunu da dile getiren İlyasova, "Olimpiyatlar’a katılma hedefiyle sağlam bir karakterde olmalıyız. Bizim için Olimpiyatlara katılmak tarihi bir şey olur." şeklinde konuştu."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr