Ermenistan'ın başkenti Erivan'da silahlı bir grubun polis karargahını basması üzerine bir kişinin yaşamını yitirdiği, pek çok kişinin ise yaralandığı bildiriliyor. Ermenistan yerel medyası, saldırının madurlarının kimliğini açıklamazken yerel polis şefi Valery Ospiyan'ın saldırganlar tarafından rehin alındığı iddia ediliyor. Olay yerine intikal eden Ermenistan güvenlik güçlerinin yanı sıra Ermenistan Emniyet Genel Müdürü Vladimir Gasparyan'ın da polis karargahına geldiği belirtiliyor.

Söz konusu saldırının silahlı bir grubun kamyonla polis karargahının bahçesine girmesi ve binanın kontrolünü ele geçirmesi üzerine gerçekleştirildiği açıklanırken saldırının 20 Haziran tarihinde gözaltına alınan muhalif Jirayr Sefilyan'ın salıverilmesini talep etmek için gerçekleştirildiği iddia ediliyor. Sefilyan, geçtiğimiz Ekim'de yapılan bir gösteride konuşmuş ve "iktidarın sadece seçimler yoluyla değiştirilemeyeceğini, bunu gerçekleştirmenin tek yolunun halkın silahlı ayaklanması olduğunu" söylemişti. Pek çok çok kamu binası ve telekomünikasyon merkezinin ele geçirilmesine ilişkin planları olduğu ortaya çıkan Sefilyan, bunun üzerine gözaltına alınmıştı.

Ermenistan Milli Güvenlik Servisi'nin yayınladığı resmi açıklama ise şu şekilde:

"Bugün sabah saatlerinde bir grup silahlı saldırgan Ermenistan polis karargahına baskın düzenleyerek pek çok kişiyi silah zoruyla rehin almıştır. Şu anda yetkililere olaysız bir şekilde teslim olmaları için saldırganlarla müzakere halindeyiz. Saldırganların destekçileri sosyal ağlar aracılığıyla silahlı bir ayaklanma gerçekleştirildiğine ilişkin yanlış bilgiler yaymaktadır. Yayılan bu bilgiler gerçekle örtüşmemektedir. Devlet organları standart çalışmalarını sürdürmekte, emniyet yetkilileri kamu düzeni ve devlet güvenliğini sağlamak için çalışmaktadır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr