Olay, Konya 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. Ülkesinde döküm sektöründe faaliyet gösteren İtalyan işadamı Alfredo Signorelli, bağlantılı olduğu şirketlerle ticari görüşme yapmak üzere Konya’ya geldi. Bir hafta önce de 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir döküm fabrikasında iş toplantısına katıldı.

KONUŞMASI VE YÜZ ŞEKLİ DEĞİŞTİ

Toplantı sırasında Signorelli’nin konuşmasında bozukluk oluştu. Kelimeleri uzatarak ve tutuk bir şekilde konuşmaya başlayan Signorelli’nin, ağız şekli de değişti.

İtalyan işadamının durumu fark eden işyeri sahibi Değer Erkuş ve arkadaşları tarafından acil olarak Konya Özel Medicana Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkikler sonrası felç geçirdiği belirlenen Signorelli, tedavi altına alındı. Signorelli, doktorların yaptığı erken müdahale sonrası felç kalmaktan kurtuldu.

ERKEN TANI VE MÜDAHALE ÖNEMLİ

Hastanenin Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Haluk Gümüş, bu tür olaylarda erken tanı ve erken müdahalenin önemine dikkat çekti. İtalyan iş adamının konuşma bozukluğu, şuurda kötüleşme ve sol tarafında uyuşma şikayetleriyle hastaneye geldiğini geldiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gümüş, ''Hasta bize geldiğinde olayın başlangıcının birinci saatindeydi. Hemen tetkiklerini yaptık. Hastada damar tıkanıklığını olduğunu ve felç geçirdiğini saptadık. Hemen tedavisine başladık ve bir gün içerisinde şikayetleri düzeldi. Bu tip hastalıklarda erken tanı ve tedavi çok önemli. Eğer hastaya erken tanı konulup tedavisine başlanırsa vücutta hiçbir belirti kalmadan tamamen iyileşebilir. Bu tür belirtiler yaşayan kişilerin özellikle ilk 3 saatte hastaneye başvurmaları çok önemli’’ dedi.

İtalyan işadamı Signorelli, tedavisinin tamamlanmasının ardından ülkesine dönecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr