Mecliste sorulan bir soru üzerine Mısır'da yaşayan erkeklerin çoğunluğunun ereksiyon sorunu yaşadığını belirten milletvekili İlhami Ajina, bunun en önemli göstergelerinden biri olarak da cinsel gücü artırıcı ilaçların satış rakamlarının aşırı yüksek olmasını gösterdi. Ajina, "Biz cinsel gücü düşük bir toplumun üyeleriyiz, çoğunluğumuz böyle" dedi. Ajina bununla da kalmayarak Parlmany haber ajansına yaptığı açıklamada ise kadınların kocalarına uyum sağlamaları ve daha mutlu aile yaşantısı için FGM olarak bilinen kadın sünneti operasyonunu geçirmeleri gerektiğini söyledi. Bu operasyon kadınların genital organlarının dış kısmının alınarak cinsel iştahın bastırılmasını sağlıyor. Mısır'da 2008 yılında yasak kapsamına alınan kadın sünneti ülkede merdiven altı kliniklerde hala uygulanıyor. Kadın sünneti, eski bir gelenek olmasına rağmen hala Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde yoğun şekilde uygulanıyor.

'150 YILLIK MISIR PARLAMENTOSU'N DA GÖRÜLMEMİŞ OLAY'

Ajina'nın bu açıklamalarının ardından LTC kanalının haber spikeri Muhamad Alghayti, Ajina'nın bu tip açıklamalarla Mısırlı insanların isimlerini lekelediğini söyleyerek "150 yıllık Mısır Parlamentosu tarihinde böyle bir şey görülmüş müdür? Cinsel ereksiyon konusu ne zamandan beri meclisin ilgi alanına giriyor? Başka işleri yok mu? Örneğin adaletsiz anayasadan kaynaklanan problemlerin çözümü gibi" dedi. Sözlerini daha da ileri götüren spiker milletvekiline yönelik olarak "Nereden biliyorsun? Bu konuda bir araştırma yaptın mı? Bu milletvekili daha önce de meclisteki kadın vekillerin daha muhafazakar giyinmeleri gerektiğini söyleyen kişi. Aklı fikri bütün gün sadece cinselliğe çalışıyor belli ki. Tam bir sapık" ifadelerini kullandı.

AJİNA: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Ülkede ve sosyal medyada çokça eleştiriler alan Ajina, ertesi gün katıldığı bir başka televizyon programında ise yanlış anlaşıldığını belirterek sözlerinin Mısırlı erkekleri rencide etmek yada aşağılamak maksadını taşımadığını söyledi. Ajina "Ben sadece diyabet yada yüksek kan basıncı gibi rutin bir rahatsızlıktan bahsettim, utanılacak bir şeyden değil" dedi. Bu noktada söze giren gazeteci Tamer Amin "Ama örneğin diyabet hastaları hasta olduklarını kabul ederler ancak ereksiyon sorunu olanlar bunu kabu letmez ve gizlemeyi seçer. Bu nedenle konuşmanız aşağılaycı" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr