Kampüs Cadıları, giderek artan kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı İstanbul Kadıköy’de öz savunma eğitimleri veriyor.

Kampüs Cadıları adlı üniversiteli kadın öğrenci örgütü kadınlara tacizin her türlüsüne ve tecavüze maruz kaldıklarında kendilerini savunmaları için “öz savunma” eğitimleri veriyor.

 

Programın içeriğinde yakın boğuşma, çoklu ve bıçaklı saldırılara karşı koyma ve Tayland boksu yer alıyor.

Öz savunmayla ilgili Cumhuriyet’e konuşan Kampüs Cadısı üyesi Juliana Gözen, tüm kadınları erkek şiddetine karşı özsavunmaya davet ettiğini belirterek öz savunmanın önemini şöyle paylaştı: “ÖzSavunma, devletin ve hukukun kadınları tacize, tecavüze, ölüme mahkum ettiği gerçekliğinin pratikte ki karşılığıdır. Öz savunma; erkek egemen devlete karşı kadınların kendilerini koruma hakkıdır. Kadınların karşısında onu metalaştırmak veya katletmek için her gün kendini yeniden üreten ve örgütleyen erkek egemen sistemin yıkılmasının ancak kadınların özsavunması ile gerçekleşeceğine inanıyoruz.  Tam da bu sebeplerden ötürü biz Kampüs Cadıları olarak harekete geçtik ve şimdi kadınları ‘Erkek şiddetine karşı özsavunmaya’ çağırıyoruz. Fabrikalarda, evde, iş yerlerinde, kampüslerde erkek egemen sistemden hiçbir şey beklemiyoruz ve bu şiddete karşı da yaşamı özsavunmayla savunacağız”

Dersler , Özgecan Aslan’ın katledilmesinden sonra mesleği ile kadınlara destek olmak isteyen alanında uzman bir erkek eğitmen tarafından veriliyor. Derslere katılmak isteyen kadınlar Kampüs Cadıları’nın sosyal medya hesapları üzerinden kayıt yaptırabiliyorlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr