Ergin Ataman önceki gece bir hayalini daha gerçekleştirdi... Sezon başından bu yana G.Saray Odeabank’ın EuroCup’ta şampiyon olacağını söyleyen Ataman, bu hedefine önceki gece Abdi İpekçi’de Strasbourg’u 78-67 yenerek ulaştı. Kariyerinde 3’ü Avrupa olmak üzere 15 kupa sevinci yaşayan Ergin Ataman, maç sonu Galatasaray Cemiyeti’ndeki şampiyonluk kutlamasında yeni hedeflerini yine kendine has tavrıyla belirledi.

- Kariyerimde şu an Euroleague şampiyonluğum eksik, kulüpler düzeyindeki öncelikli hedefim o kupayı da kaldırmak.

- Milli Takımımızın oynadığı iki final var. Ben 2017’deki Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı istiyorum.

- Bir gün profesyonel kariyerim bitecek. O zaman inşallah G.Saray Başkanlığı nasip olur.

Her şeyin inançla başladığını söyleyen Ataman, EuroCup şampiyonluğu için tüm camiayı etrafında kenetlemesinden, kazandığı kupalara; Milli Takım’la olan olimpiyat hedefinden, G.Saray taraftarının coşkusuna kadar birçok konuda Hürriyet’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

MADEM KUPAYI KAZANMALIYIZ BİZ DE ÖYLE YAPARIZ...

EUROLEAGUE’de oynamayı beklerken; haksız şekilde EuroCup’a itilince bu benim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Euroleague için tek yol madem kupayı kazanmak, ben de ‘O kupayı kaldıracağız’ diye motive oldum. Başkan Dursun Özbek’e 6 milyon dolarlık takımla ben bu işi yaparım dedim. Mutabık kalıp, takımı kurduk. Sadece kazanan değil göze hoş gelen, sahada coşkulu oynayan bir takım yarattık.◊ Şimdi önümüzde Euroleague hedefi var, oraya yönelik bir kadro kurmak için kararımızı bu ay içerisinde Başkanımız ve yöntemimizle birlikte vereceğiz. Aslında her şeyi yönetimden beklemek gerekmiyor. Camia madem basketbolu bu kadar seviyor, herkes maddi manevi bu takıma destek olmalı. Final biletlerine 100 bin kişi talip oluyorsa bu sevgi varsa, bu kulüp de bu bütçeyi sağlamalı... Eğer yeterli sponsorluk desteği gelirse G.Saray önümüzdeki 10 yıl Euroleague’in değişmezi olur...

AMAÇ SIRADANLAŞMAK DEĞİL EUROLEAGUE KUPASI’NI ALMAK

Önemli olan Türkiye’de Avrupa kupası kazanan bir antrenör değil, Avrupa ve dünyada tanınmış bir koç olabilmek. Zaman içinde çok daha büyük başarılar yaşayabilirim. Benim şu anda Euroleague şampiyonluğum eksik, o da kulüpler düzeyindeki öncelikli hedefim. Bunu yapabilmek için de bu hedefe göre bir takım kurmak gerekiyor. Diğer türlü sıradan bir takımın şampiyon olması ancak yüzyılda bir olur... Amaç Euroleague’e katılıp sıradanlaşmak değil, bir gün o kupayı kaldırmak olmalı...

L’EQUİPE LİSTEYİ REVİZE ETSİN İPEKÇİ ALEV ALEV YANIYOR!

EuroCup finali öncesi L’Equipe’in Avrupa’da en etkili salonlar sıralamasında G.Saray taraftarının Panathinaikos ve Kızılyıldız’ın ardında 3. olduğunu hatırlattığımız Ataman, “Strasbourg maçında taraftarımız performansıyla sıralamada birinciliğe çıktı. G.Saray taraftarı Abdi İpekçi’yi ateş gibi yakıyor. PANA ve Kızılyıldız deplasmanlarına rakip olarak çıktım, İpekçi’deki G.Saray taraftarı gibi değiller” dedi.

ÖNCE OLİMPİYAT SONRA EUROBASKET

Ligde G.Saray’la şampiyonluk hedefimiz ardından Milli Takım’la kritik Olimpiyat elemeleri maçlarımız var. Elemelerden sonra Federasyon’la aramızdaki 3 yıllık sözleşme sona eriyor. Oturup konuşup birlikte karar vereceğiz. En büyük hayalim 2017’de ev sahibi olacağımız Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmak.

BİR ARROYO DAHA YOK!

Her takımda kazandığım Avrupa kupaları benim için önemli... G.Saray’la kazandığım EuroCup’ın yeri de ayrı... Avrupa’nın en önemli 2. kupasını 2002’de M.Siena’da adı Saporta’yken kazanmıştım.

HER TAKIMLA AYNI HEYECAN

Kupa kazandığım her takımla büyük heyecan yaşadım. Beşiktaş’la EuroChallenge’ı aldığımız 3 kupalı sezonun coşkusu ile şimdiki aynı... O zaman Arroyo, Hawkins, Bonsu vardı... Şimdi Bonsu’nun yerine Lasme var... Ama bir Arroyo yok! Beşiktaşlı 3 kupalı sezonun ardından onunla G.Saray’da şampiyon olduk. Sonraki yıl 7. maça kalan final serisi net hatırlanır.

SİNAN, LASME BİR DE MİCOV

Oyuncularımın hepsini Avrupa Şampiyonluğu nedeniyle kutluyorum ama bugün Sinan, Lasme ve Micov’a sezon boyunca gösterdikleri istikrardan dolayı önemli bir parantez açmalıyız. Bu Schilb için de geçerli, EuroCup’ta sezonun MVP’si seçilen McCollum için de... McCollum değişik bir oyuncu çoğu kişi beğenmez ama biz onu bu takıma monte ettik. (hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr