Eren Derdiyok'un imza törenine Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu katıldı ve Eren yeni forması ile birlikte objektiflere poz verdi. İmza töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eren Derdiyok, Galatasaray'a transferiyle ilgili şöyle konuştu.

"Başka kulüplerden de teklifler geldi ama küçüklükten beri hayal ettiğim kulüptü Galatasaray. Daha önce de Galatasaray'dan teklifler almıştım ama olmamıştı. Yolumuz yine kesişti, geç de olsa burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beşiktaş'ta arayıp sordu ilgilendi. Ancak Galatasaray'dan haber geldiği anda benim için diğer kapılar kapanmıştı ve görüşmeye başlayıp o şekilde ilerledik.

 

Galatasaray büyük camia. Takımı, taraftarı, stadı her şeyi büyük bir kulüp. Geçen sezon bazı sıkıntılar oldu ama bu sene takım olarak başarıya ulaşabileceğimize inanıyorum. Bu yüzden taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Bize destek olmalarını bekliyorum. Milli Takım'dan sonra 2 hafta sonra kampa katıldım ve takımla çalışmalara başladım. 10 gündür kamptaydım ve kesinlikle iyi çalıştım. Bir hafta zamanım daha var, iyi çalışıp Beşiktaş'a karşı oynamak istiyorum.

Sezonda kaç gol atarım diye belli bir sayı koymadım. Sadece benim gol atmam önemli değil, takımın kazanması önemli. Ben 2-3 gol atsam da takım kazanmazsa buna sevinmem. Geçtiğimiz sezonu aşmak istiyorum. Büyük bir heyecan ve sevinç var. En büyük camiaya geliyorum, hedefler büyük ve iyi çalışıp iyi başlamak lazım. Bir kadroda sadece 11 futbolcu değil yedek oyuncular ve taraftar da çok önemli. Başarılı olmak için taraftarımıza da ihtiyacımız var. Kenetlenip tek vücut olarak başarıya yürümeliyiz."

LEVENT NAZİFOĞLU: "FORVET TRANSFERİNİ KAPADIK, LEİVA İÇİN LIVERPOOL'DAN HABER BEKLİYORUZ"

Eren'in imza töreninde bulunan Levent Nazifoğlu da hem Eren hem de diğer transfer gelişmeleriyle ilgili şunları söyledi.

"Eren'i çok önemli kulüpler istedi. Eren Galatasaray'ı tercih etti. Forvet transferini kapattık. Başka forvet transferi yok. Birazdan KAP'a transferin detaylarını bildireceğiz herhangi bir futbolcu takası yapmadık.

Lucas Leiva ilgili girişimler oldu. Liverpool ile her konuda anlaştık. Ancak Liverpool'da son haftalarda sakatlıklar oldu. Hocaları beklemeye aldı. Olursa olacak, olmaz ise başka alternatiflerimiz var. Kadroda tutmayı düşünmediğimiz oyunculara teklifler var. Ancak istenilen düzeyde değil. Bu üç arkadaşımız biz burada nasıl olsa oturduğumuz yerde paramızı kazanıyoruz diyecek karakterde isimler değiller. Uygun teklif gelince gideceklerini düşünüyorum. Şu anda sağbek transferi ile ilgili direk gelişme yok ama her an her şey olabilir."

Eren'in maliyeti açıklandı

Galatasaray Kulübü, Eren Derdiyok ile 3 yıllık anlaşma sağladıklarını borsaya bildirdi. Kulüp, 3 yıl için futbolcuya 6 milyon 450 bin euro garanti ücret ödeyecek.

Kulübün borsaya yaptığı açıklama şöyle;
"Profesyonel futbolcu Eren Derdiyok ve Kulübü Kasımpaşa SK ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 4.000.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir (İşbu sözleşmeden KDV doğmaması halinde, Kasımpaşa Kulubü KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir).

Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır :
2016-2017 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti
2017-2018 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti
2018-2019 sezonu için net 2.150.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödeyecektir
Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir.

Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz

Kulübün TFF Süper Lig'de şampiyon olması durumunda o sezon hak ettiği puan primlerinin %20'si oranında ayrıca prime hak kazanacaktır.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr