Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki bir grup FETÖ'cü askerlerin gerçekleştirdiği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrası Tokat'ta başlatılan soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Tokat polisi, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı'nın savcılıktaki ifadesi sonrası harekete geçti. Savcılıktaki ifadesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesiyle Marmaris'e tatile gittiğini, kendisinin de fırsattan istifadeyle Tokat Erbaa'daki eşi ve çocuklarını ziyarete gittiğini anlatan Yazıcı'nın, "11 Temmuz'da Tokat'a geldim. 14'ünde Ankara'ya döndüm. 14 Temmuz tarihinde öğle sıralarında Ankara'ya geldim" ifadesi sonrası polis çalışma başlattı.

Bu kapsamda Tokat polisi Albay Ali Yazıcı'nın gerek Erbaa'da gerek Tokat merkezde 'hangi noktalara gitti', 'kimlerle bir araya geldi' sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor. Bu doğrultuda Erbaa ve Tokat merkezde bazı güvenlik kameralarının incelemeye alındığı öğrenildi.

Ayrıca polis, Albay Ali Yazıcı'nın Tokat merkezde il dışında bulunan özel bir restorantta akşam yemeğinde bazı rütbeli askerler ile bir araya geldiği iddiaları üzerine çalışma başlattığı, fakat bu iddianın doğru olmadığı tespit edildi.

Diğer yandan Albay Ali Yazıcı'nın, darbe girişiminden önce tatil için Antalya'ya giden ve darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra kente getirilerek tutuklanan Tokat eski Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan ile görüşme yapıp yapmadığının da araştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr