Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Muğla'nın Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı. Operasyon başlatan jandarma timleri megafonlarla darbeci askerlere yönelik ’teslim olun’, çağrılarında bulunmaya başladı. Daha sonra firari askerler ile polisler arasında çatışma yaşandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise 10 kaçak askerin yakalandığını öğrenildi.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.

Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

Aramalar sırasında ekiplerin, sık sık "Teslim olun" diye çağrıda bulunduğu duyuldu.

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı. Kanala ışık tuttuklarında, bellerine kadar suyun içinde 5 asker gördüklerini belirten Çalcı, sudan çıkan askerlerin kendilerine tatbikatta olduklarını söyleyerek ışığı kapatmalarını istediğini aktardı.

Çalcı, bunun üzerine oradan ayrıldıklarını ve geri dönüp durumu köy muhtarına bildirdiklerini ifade etti. 5 asker görmüş olmalarına rağmen kanalın diğer tarafından da sesler geldiğini vurgulayan Çalcı, bu nedenle sayının daha fazla olabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

10 KAÇAK ASKER YAKALANDI

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerden ’10’unun daha yakalandığını açıkladı. Yakalanan askerler arasında saldırıya komuta ettiği belirtilen Binbaşı Şükrü Seymen’in de bulunduğu öne sürüldü. Operasyonun ardından yöre halkı bölgede toplanmaya başlarken yakalanan darbeciler askeri araçlarla bölgeden götürüldü.

Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay da yakalanarak gözaltına alındı. Böylece yakalanan asker sayısı 11 oldu.

7 darbeci yakalanmıştı

Darbeci askerlerin yakalanması için arama çalışmaları sonucunda, Marmaris-Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçe Yokuşu mevkisinde yakalanan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Göçmen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden yakalanmıştı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr