Çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, "Son birkaç yıl içinde Türkiye'yi uluslararası tecride sürükleyen Erdoğan'ın özrü, dış politik baskıyı azaltmaya yönelik bir girişim" görüşü öne çıktı.

'ERDOĞAN BİRİKEN SORUNLARI ÇÖZMEYE BAŞLADI'

ABD'li Washington Post gazetesi, "Bölgedeki en otoriter liderlerden biri, son dönemde biriken dış politikadaki sorunları çözmeye başladı" ifadelerini kullandı. The Atlantic'te ise Erdoğan'ın özrünün 'önemli bir olay' olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin tecridi kaldırmaya çalıştığını yazdı.

'ERDOĞAN'IN EN NEFRET ETTİĞİ İKİNCİ ŞEY ÖZÜR DİLEMEK'

"Erdoğan'ın hakarete uğramaktan daha fazla nefret ettiği bir şey varsa, o da yaptığı bir şey için özür dilemektir" diye belirten Foreign Policy, Erdoğan'ın somut adımlarının Ortadoğu'da IŞİD tehdidinin arttığı bir dönemde geldiğine dikkat çekti.

Foreign Policy, Ankara ile Brüksel arasındaki ilişkilerin zayıflaması nedeniyle Türkiye'nin uluslararası süreçlerden soyutlandığını ve bunun da özür konusunda etkili olduğunu kaydetti.

'RUSYA'NIN YAPTIRIMLARI ERDOĞAN'I ZOR DURUMDA BIRAKTI'

Sputnik'de yer alan habere göre dış basındaki analizlerde Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımların Erdoğan'ı özür dilemeye iten nedenlerden biri olduğu belirtildi.

Fox News, "Yıkıcı etkiye sahip kısıtlamaların kaldırılması, hem yurtiçinde hem de yurtdışında baskı altında kalan Erdoğan için çok önemli" ifadelerine yer verirken, İngiliz Financial Times ise Türkiye turizm sektörünün 1999'dan bu yana en ciddi krizle karşı karşıya olduğunu ve Erdoğan'ın başka seçeneği kalmadığını vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr