Esra Albayrak, Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Ninni Festivali'nin kapanış töreninde annelere ve anne adaylarına hitap etti. Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, festivale destek veren İstanbul Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda anne ve çocuk katıldı.



ESRA ALBAYRAK: "YÜZLERCE ÇOCUĞU ANNESİZ, NİNNİSİZ, BABASIZ BIRAKAN SAVAŞLARI KINIYORUM"

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve kapanışı yapılan festivalin en ilgi çeken konuğu Esra Albayrak oldu. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve onlarla selfie çeken Albayrak, izleyicilere kısa bir konuşma yaptı. 10, 7 yaşlarında ve 5 aylık 3 çocuk annesi olan Albayrak, “5 aylık olan yavrumu ninniler söyleyerek evde bıraktım” diye konuştu. Ninnilerin anne ve çocuk arasında önemli bir bağ kurduğuna değinen Albayrak, “Babaanneden ve anneanneden devralınan o ninniler öylece kalmaz. O ninniler her annenin dilinde yeniden şekillenir ve değer kazanır” dedi. Albayrak, “Gece çocuklarımız uykuya dalarken onların en masum halleriyle karşılaşıyoruz. Bir anda gün içinde yaptıkları tüm haşarılıklar bir tarafa karşımızda meleklerden daha masum oluyorlar. İşte bu ninniler doğal olarak dilimize geliyor” dedi. Kendisinin Kasımpaşa'da yetiştiğini aktaran Albayrak, çocukluk günlerine dönerek “Anne babamızın ‘sokağa çıkma, başına bir şey gelir’ dediklerini hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı. Uluslararası toplumu vicdanlı olmaya davet eden Albayrak, “Yüzlerce çocuğu annesiz, ninnisiz, babasız bırakan savaşları kınıyorum. Uluslararası topluma vicdanla yeniden değerlendirme yapmaları çağrısında bulunuyorum” dedi.

ANNE VE BABALAR NİNNİLER SÖYLEDİ

Albayrak konuşmasının ardından, festival kapsamında düzenlenen "Annemin Ninnisi", "Ninemin Ninnisi", "Dedemin Ninnisi ve "Bebeğimi Tanıyorum" gibi çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi. Ninnileriyle yarışmada dereceye girenler salondakilere ninni söyledi. Annelerin yanı sıra yarışmacılar arasında baba ve dedelerin de olması dikkat çekti.

"Bana Bir Ninni Söyle Anne" sloganıyla düzenlenen ve 8 Mart Anneler Günü'nde 11 Balkan ülkesinden sanatçıların aynı ezgilere sahip farklı sözlerdeki ninnileri seslendirmesiyle başlayan 2. Uluslararası Ninni Festivali, kapanış festivalinin ardından son buldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr