Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saat 12.40 sıralarında Cumhurbaşkanlığa ait uçakla Konya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, havalimanında eski Başkana Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Makam aracılığıyla havalimanından ayrılan Erdoğan, cuma namazını kılmak için Konya Valiliği yakınındaki Kapu Camii'ne geldi. Erdoğan, makam aracından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok eşlik etti. Konya'da öğle ezanı saat 12.43'te okunurken, Erdoğan ve yanındakilerin gelmesi nedeniyle Kapu Camii'ndeki cuma namazının kılınmasına yaklaşık yarım sonra başlandı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kentte ziyareti nedeniyle 3 bin 500 polis memuru görev aldı. Son 24 saat içinde kent merkezi ve il girişlerinde şüpheli görülen araçlar durdurulup ayrıldı. Erdoğan'in geçiş güzergahlarında farklı noktalarda polis tarafından önlem alındı. Erdoğan'ın, Kapu Camii'ne geldiği caddenin sağ ve solu bariyerlerle çevrildi. Arama yapılarak caddeye alınan vatandaşlar bariyerlerin arkasında bekletildi.

Erdoğan'ın programını takip edecek basın mensuplarının çantaları da bomba eğitimli köpekle arandı. Erdoğan'ın camiiye geldiği cadde de eğitimli köpekle sık sık bomba kontrolü yapıldı.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından Valiliği ziyaret edip, aralarında şehir hastanesi, Alacabel Tüneli ve büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri tarafından yapılan 42 tesisin açılışını ve 42 yatırımın temel atma töreni için Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda düzenlenecek mitingde halka seslenecek.

Miting nedeniyle belediye otobüsleri ve tramvaylar saat 10.00 ila 19.00, minibüslerde 11.00 ila 13.00 arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi, mitinge katılanlara su, bayrak ve şapka dağıttı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr