Süddeutsche Zeitung gazetesine göre, Böhmermann’ın avukatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatına şiirin okunmasındaki amacın hakaret olmadığını söyledi. Böhmermann’ın yanlış anlaşıldığını belirten avukatı, söz konusu şiirin Almanya’da nelerin mizah kapsamında olup olmadığını ortaya koymayı amaçlayan bir konsept içinde okunduğunu söyledi. Bir daha yapmayacağı konusunda taahhütte bulunmadı

Böhmermann’ın şiirinin arkasında durduğuna vurgu yapan Süddeutsche Zeitung ve Spiegel Online, Erdoğan’ın avukatı tarafından şiirin bir daha okunmayacağına dair taahhüt istediği, ancak Böhmermann’ın böyle bir taahhütte bulunmaktan kaçındığını yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının dün gece yarısına kadar böyle bir taahhüt için süre verdiği ancak bunun kullanılmadığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı da daha önce yaptığı açıklamada, geri adım atılmayacağı ve yasal hakların sonuna kadar kullanılacağı yönünde açıklama yapmıştı.

Türkiye, Jan Böhmermann hakkında 31 Mart tarihinde ZDF’de yayınlanan programında okuduğu bir şiirde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatılması talebinde bulunmuştu. Alman hükümetinin soruşturmaya izin verip vermeme konusundaki incelemesi sürüyor. Resmi başvuruya paralel olarak, Böhmermann hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca bireysel olarak suç başvurusunda bulunmuştu.

Erdoğan'ın hedefindeki Jan Böhmermann hakkında Alman polisinden karar

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr